; ;
Gemt

Kommende kontrolkampagner på fødevareområdet

Se de kommende kontrolkampagner der er på vej på fødevareområdet.

Nyhed

DANSK ERHVERV | FØDEVARER - 20. JUNI 2019

Dansk Erhverv giver her overblik over kommende kontrolkampagner fra Fødevarestyrelsen.

Kontrol af vedligehold af udstyr 
Kampagnen løber fra 1. juni - 31. november 2019. Der skal udføres 1500 kontroller i alt fordelt på ca. 100 i engrosvirksomheder og 1.400 på detailvirksomheder. Gælder kun fødevarevirksomheder med behandling. 

Formålet med kampagnen er: 

  • at kontrollere vedligehold af lokaler, inventar og udstyr 
  • at vejlede om at manglende vedligehold kan give fødevaresikkerhedsmæssige problemer
  • at kontrollere og vejlede om procedurer for vedligehold af lokaler, inventar og udstyr 
  • at kontrollere, at procedurer er implementeret i praksis og bliver overholdt 
  • at mindske risikoen for krydsforurening ved at kontrollere og vejlede om virksomhedens produktionsflow i forhold til placering af håndvaske og adgang til personaletoilet

Lovgivningsområder der kontrolleres i kampagnen er:

  • Hygiejne: behandling af fødevarer
  • Hygiejne: vedligeholdelse 
  • Egenkontrol

Akrylamid – kontrol af afbødende foranstaltninger
Kampagnen løber fra 1. august til 30. november 2019. Der skal udføres 300 kontroller i alt fordelt på ca. 100 i engrosvirksomheder og 200 på detailvirksomheder. Gælder kun virksomheder med egenproduktion, fx virksomheder med friture, bageri (også bake off), kafferisteri mv.

Formålet med kampagnen er:

  • at kontrollere nye krav til virksomhedernes egenkontrol fra 11. april 2018 som følge af ny forordning.
  • at kontrollere, om virksomhederne kender til reglerne og om de har taget højde for dem. 

Lovgivningsområder der kontrolleres i kampagnen er:

  • Forordning 2017/2158 om akrylamid (EU guideline)
  • Krav til egenkontrollen (hjemmel i hygiejneforordning 852/2004)

Kontrol af frivillig mærkning af fjerkrækød med produktionsoplysninger
Kampagnen løber fra 1. juli til 30. december 2019. Der udføres kontrol af virksomhedernes frivillige mærkning af fjerkrækød med diverse produktionsoplysninger, herunder forskellige dyrevelfærdsoplysninger, fx ”mere plads i staldene”.

Formålet med kampagnen er:

  • at kontrollere om frivillig mærkning af kød med produktionsoplysninger er korrekt.
  • at kontrollere, at den frivillige mærkning ikke vildleder forbrugeren.
  • at opnå et overblik over regelopfyldelsen på området generelt.

Lovgivningsområder der kontrolleres er:

  • Mærkningen skal være i overensstemmelse med de horisontale mærkningsregler, herunder mærkningsforordningen.
  • Kravene til frivillig mærkning med produktionssystem ("Fodret med %...", "Ekstensivt staldopdræt", "Fritgående", "Frilands", "Frilands – opdrættet i fuld frihed") jf. handelsnormerne for fjerkrækød skal være opfyldt.

Kampagnen gælder ikke det statslige økologimærke og dyrevelfærdsmærke.

Du kan altid få det fulde overblik på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Du kan altid kontakte Dansk Erhvervs fødevarekonsulenter, hvis du har spørgsmål.