; ;
Gemt

Overgangsordningen for Brexit træder i kraft

Det ligger nu fast, at Storbritannien forlader EU d. 31. januar 2020. Når Storbritannien træder ud af EU, vil overgangsordningen med det samme træde i kraft.

Nyhed

Dansk Erhverv | Fødevarer - 14. januar 2020

Storbritannien forlader EU d. 31. januar 2020, og overgangsordningen mellem EU og Storbritannien vil med det samme begynde. Aftalen sikrer, at alt fortsætter som hidtil for almindelige menneskers færden og for virksomhedernes handel (samhandelsvilkår).

Således kan du fra den 1. februar til og med den 31. december 2020 handle med Storbritannien på eksisterende vilkår og uden ændringer af, hvordan du handler i dag. Der skal dog stadig forhandles om den endelige handelsaftale, og de forhandlinger kan blive vanskelige at gøre færdige inden slutningen af 2020, hvor der er deadline. Uden en handelsaftale mellem Storbritannien og EU om handel efter 31. december 2020 vil et hårdt Brexit kunne indtræffe, hvilket betyder, at din handel med Storbritannien vil kunne ændre sig pr. 1. januar 2021.

Der er i skilsmisseaftalen mulighed for at forlænge overgangsordningen yderligere. Dansk Erhverv følger udviklingen tæt og vil løbende orientere om fremdriften i forhandlingerne.