; ;
Gemt

Velfærdsudspil – Prisen skal frem

Bedre velfærd forudsætter økonomisk gennemsigtighed. Dansk Erhverv og Selveje Danmark præsenterer nu et samlet udspil til en takstreform.

Nyhed

Pressemeddelelse, 20. juni 2019

Der lægges op til en langt mere gennemsigtig offentlig sektor i det reformudspil, som Dansk Erhverv og Selveje Danmark nu kommer med. Det sker midt i svære regeringsforhandlinger og tæt på forhandlinger om kommunernes økonomi. 

I årevis har for den offentlige sektor kørt med kunstigt lave priser og takster på deres egne velfærdstilbud. Det har man, fordi ikke alle omkostninger på eksempelvis et plejehjem eller socialt tilbud er regnet med. Konsekvensen er at borgeren ikke altid får den bedste tilbud til prisen, at borgerens frie valg mellem offentlig og privat hæmmes og at vi som samfund ikke får mest muligt for skattekronerne.

Der mangler økonomiklasse gennemsigtighed taksterne. Den gennemsigtighed vil Dansk Erhverv og Selveje Danmark nu sikre til gavn for borgerne, der i sidste ende vil få flere og bedre velfærdstilbud.

Hos Dansk Erhverv tøver man ikke med at kalde økonomisk gennemsigtighed for en bunden opgave.

”Særligt de store velfærdsområder, socialområdet og ældreområdet er præget af, at kommunerne har svært ved at medregne alle deres egne omkostninger i konkurrencen med vores medlemmer. Det ødelægger muligheden for eksempelvis et velfungerende frit valg i hjemmeplejen, og det ødelægger muligheden for en socialpolitik, hvor borgeren får det bedste til prisen,” siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Mette Feifer.

Hos Selveje Danmark peger man på det enorme potentiale for bedre velfærd.

”Vi ved to ting med sikkerhed. Først og fremmest ved vi, at økonomi i dag spiller en altafgørende rolle i beslutningerne på hele velfærdsområdet. Dernæst ved vi, den kommunale prissætning af egne tilbud meget ofte er langt under, hvad det reelt koster. Tænk hvilken værdi det ville skabe, hvis tildelingen af velfærdstilbud reelt kan ske på baggrund af en vurdering af kvalitet og den rigtige pris,”, siger Selveje Danmarks branchedirektør Jon Krog.

Læs Dansk Erhvervs og Selveje Danmarks velfærdsudspil ved at trykke her:

Selveje Danmark og Dansk Erhverv - Mest værdi for pengene

pdf

Download

Kontakt

Sundhed, velfærd & oplevelse

Mette Feifer

Vicedirektør
Medarbejderprofil
Selveje Danmark

Jon Krog

Branchedirektør
Medarbejderprofil