Gemt

Hjælp med at få overblik over it-sikkerhed i danske virksomheder

12. maj 2020

Cyberriskoen er fortsat høj i Danmark, og hver anden virksomhed blev sidste år ramt af angreb. Derfor undersøger PwC for sjette år i træk det aktuelle niveau for cyber- og informationssikkerhed i dansk erhvervsliv og i den offentlige sektor. Ikke mindst i lyset af COVID-19, som sætter virksomhedernes kriseberedskab på en helt ny prøve.

Hvordan forholder din virksomhed sig til it-sikkerhed, også i skyggen af coronakrisen? Dansk Erhverv er igen i år partner på PwC Danmarks Cybercrime Survey.

“Vi håber meget at rigtig mange af medlemmerne vil finde tid til at svare på undersøgelsen. Det tager nogle få minutter og hjælper med vigtig viden på et område under konstant forandring, som koster virksomhederne tid og penge,” fortæller Janus Sandsgaard, Fagchef for Digitalisering hos Dansk Erhverv.

Cybercrime Survey undersøger, hvordan dansk erhvervsliv forholder sig til den øgede cyberrisiko. Der spørges blandt andet ind til, om virksomhederne har etableret et særligt cyberberedskab i forbindelse med deres håndtering af COVID-19-krisen, hvor mange gange virksomhederne har været udsat for et cyberangreb inden for det seneste regnskabsår, samt hvilke typer af hændelser de har oplevet.

Timing og lancering
Surveyet er åbent fra den 7. maj og frem til slut august. Vi planlægger at lancere resultaterne i efteråret. Mere info herom følger.

Profilering og målgruppe
Spørgerammen er tilpasset tre målgrupper:

  • Bestyrelsesmedlemmer – tager cirka 5 minutter
  • Medlemmer af ledelsen (for eksempel CEO, CFO, CCO, CIO, CRO) – tager cirka 5 minutter
  • Sikkerhedsansvarlige og sikkerhedsmedarbejdere (for eksempel it-chefer, interne revisorer, jurister, compliance-medarbejdere, driftschefer, sikkerhedsspecialister, sikkerhedskoordinatorer, it-medarbejdere mv.) – tager cirka 10 minutter
    Surveyet henvender sig til erhvervsfolk i segmenterne Top Tier, Mid Tier, øvre SMV og Public.

Deltag i surveyet her: PwC's Cybercrime Survey 2020.