; ;
Gemt

Regeringen leverer den rigtige medicin til fremtidens arbejdsmarked

Uddannelses- og Forskningsminister Tommy Ahlers har i dag lanceret et omfattende udspil på baggrund af Universitetsudvalgets anbefalinger.

Nyhed

Pressemeddelelse 17. september 2018

Udspillet betyder bl.a., at det såkaldte retskrav nu bliver udvidet til tre år, så bachelorer kan vente med at færdiggøre deres studier, antallet af erhvervskandidater skal fordobles, teknologi skal ind på alle uddannelser, der skal skabes et nyt optagelsessystem, og det bliver lettere at lave kombinationsuddannelser mellem fx humaniora og it.

Forslagene vækker begejstring hos Dansk Erhverv, der også var del af universitetsudvalget.

”Erfaringer har nu en gang den fine egenskab, at den gør os klogere. Derfor er det også godt, at bachelorer nu kan gøre sig erfaringer fra arbejdsmarkedet, inden de skal færdiggøre deres kandidat. Vi tror på, at vi får nogle dygtigere og mere afklarede kandidater med denne regelændring,” siger Mads Eriksen, uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv.

Nyt optagelsessystem på vej hvor decimalerne i karakterbladet tæller mindre.

”Dansk Erhverv har sammen med rektorerne fra RUC og DTU foreslået, at vi skal lave et nyt optagelsessystem. Vi mener, at det er helt afgørende, at de dygtigste og mest motiverede optages på universiteterne, og derfor er vi meget glade for, at ministeren vil gå i dialog om et nyt optagelsessystem. En dialog vi naturligvis gerne deltager i,” siger Mads Eriksen.

Lettere at kombinere uddannelser

Forslaget betyder også, at det fremover bliver lettere at kombinere uddannelser mellem fx humaniora og it.

”Vi kan se, at den digitale udvikling betyder, at vi har brug for viden fra meget forskellige fagligheder. Der er for eksempel brug for humanister, der også forstår it. Derfor er det her et rigtigt spændende forslag,” siger Mads Eriksen

Digitale læringsteknologier og teknologiforståelse i alle universitetsuddannelser

”Vi står midt i en digital revolution, der kommer til at få betydning for stort set alle dele af samfundet. Jeg har meget svært ved at se en universitetsuddannelse, som ikke har behov for at forholde sig til den teknologiske udvikling, og derfor er dette forslag helt afgørende,” siger Mads Eriksen

Regeringen vil gå i dialog med erhvervslivet så det fleksible uddannelsessystem kommer godt fra start.

”Vi vil naturligvis bidrage positivt til arbejdet med ministeren, så de nye muligheder kommer godt fra start,” siger Mads Eriksen.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Mads Eriksen Storm

Uddannelses- og forskningspolitisk chef
Medarbejderprofil