; ;
Gemt

Regeringens lovprogram for det kommende folketingsår

Få overblik over regeringens kommende lovforslag med relevans for fødevareområdet.

Nyhed

DANSK ERHVERV | FØDEVARER - 30. OKTOBER 2018

Folketinget skal tage stilling til en lang række nye lovforslag i det kommende folketingsår. Det fremgår af regeringens lovprogram for det kommende folketingsår, som blev præsenteret i forbindelse med Folketingets åbning. En del af forslagene vedrører også fødevareområdet.

Regeringen vil blandt andet fremsætte et lovforslag som opfølgning på Miljø- og Fødevareministeriets arbejde med det såkaldte ”Lovkompas”. Forslaget har til formål at ophæve 13 ældre støtte- og tilskudslove, der ikke længere er i brug eller er under udfasning. Lovkompassets formål er at reducere antallet af love, så det bliver enklere af navigere i Miljø- og Fødevareministeriets love og regler for både borgere, virksomheder og sagsbehandlere.

Derudover fortsætter regeringen regelforenklingsindsatsen ved at fremsætte en lov om ophævelse af en række love på Miljø- og Fødevareministeriets og Udenrigsministeriets område.

Ligeledes reduceres de administrative byrder for erhvervslivet med en kommende ændring af lov om forskellige forbrugsafgifter og forskellige andre love samt ophævelse af lov om afgift på antibiotika og vækstfremmere anvendt i foderstoffer.

Formålet med lovforslaget er at udmønte dele af aftalen om erhvervs- og iværksætterpakken mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre fra november 2017 samt aftalen om sanering af bøvlede og byrdefulde afgifter mellem samme partier fra august 2018.

Regeringen vil i forlængelse heraf også komme med en række afgiftslettelser, når regeringen fremsætter en ændring af ligningsloven, chokoladeafgiftsloven og forskellige andre love.

Regeringen vil også bekæmpe madspild ved at indføre en godtgørelse af visse punktafgifter på overskudsfødevarer. Dette indebærer en ændring af ligningsloven, selskabsskatteloven og forskellige andre love, som vil blive fremsat i løbet af 2019.

Derudover skal der fremsættes lovforslag vedrørende erhvervsfremme, udenlandsk arbejdskraft, erhvervsuddannelser, plantesundhed, fiskerikontrol, kvoter, kvælstofudledning, smittebeskyttelse og kontrol af salg af alkohol, som alle på en eller anden måde har relevans for en del fødevarevirksomheder.

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer