; ;
Gemt

Regulering af lukkelovens omsætningsgrænse

24. marts 2020

Lukkelovens omsætningsgrænse for de butikker, der kan holde lovligt åbent på de såkaldte lukkedage, er netop blevet reguleret.

Ifølge den nye bekendtgørelse kan dagligvarebutikker, hvis årlige omsætning, inklusive moms og punktafgifter, ikke overstiger 34,9 millioner kroner, lovligt holde åbent – også på helligdage – hvis de har afgivet en revisorerklæring herom til Erhvervsstyrelsen.

Erklæringen skal være indsendt til Erhvervsstyrelsen inden tre måneder efter regnskabsårets udløb. Det vil sige, at dagligvarebutikker, der ikke omsætter for mere end 34,9 millioner kroner årligt, og som har kalenderåret som regnskabsår, skal have indsendt en revisorerklæring til Erhvervsstyrelsen, hvis de ønsker at gøre brug af muligheden for helligdagsåbent til påske.

Butikker, hvis årlige omsætning ikke overstiger 15 millioner kroner, inklusive moms og punktafgifter, er dog fritaget fra indberetningspligten og kan derfor holde åbent på helligdage uden at skulle indberette revisorerklæring til Erhvervsstyrelsen.

Læs mere på Erhvervsstyrelsens hjemmeside: Lukkeloven.