; ;
Gemt

Skal jeres elev med på Talents of Retail?

Har din virksomhed elever med særligt drive og talent? Talents of Retail kan sætte turbo på elevens udvikling og give ham eller hende de bedste muligheder for at udvikle sit potentiale og skabe ekstra værdi i forretningen.

Nyhed

DANSK ERHVERV | HANDEL - 10. SEPTEMBER 2019

Hvis det er tilfældet, bør I måske tage en snak med dem om mulighederne for at blive en del af det nye talentprogram, Talents of Retail.

Talentprogrammet, der starter 1. januar og varer elevtiden ud, har to overordnede formål.

For det første at give eleverne en uddannelse, der rækker udover det, man normalt får i en detailhandelsuddannelse. Programmet bygges op om tre overordnede temaer: Retail of Today, Seamless Retail og Future Retail. Uddannelsesforløbet tager det bedste fra den traditionelle salgsassistent-uddannelse kombineret med det nyeste fra online handel, tre udfordrende akademifag, international studietur og udviklende ledelsessparring. Eleverne får desuden et særligt fokus fra de involverede skoler og vil bl.a. have en fast og dedikeret kontaktlærer samt mulighed for at få tilknyttet en mentor.

For det andet skal Talents of Retail være med til at vise kommende elever, forældre og skoler landet over, hvad detailhandelen og en uddannelse inden for detail har at byde på. Detailhandelens image lider ofte under fordomme og manglende viden, som svækker rekrutteringen. Eleverne vil derfor blive rollemodeller, der med afsæt i deres virksomhed skal være med til at vise det bedste frem inden for dansk detailhandel. Heri ligger naturligvis også gode muligheder for branding af virksomheden.

Styrke rekrutteringen af dygtige og motiverede medarbejdere
Programmet skal være med til at styrke rekrutteringen af flere dygtige og motiverede unge til uddannelsen, og dermed sikre branchen adgang til dygtige medarbejdere i fremtiden. I en tid med faldende ungdomsårgange er det en udfordring, som flere og flere virksomheder udtrykker bekymring for.

Mange virksomheder har deres elever samlet på hold, hvor de oplever et sammenhold og fagligt fællesskab. Det er klart, at Talents og Retail adskiller sig herfra. Til gengæld får eleverne et andet fællesskab og bredere inspiration til arbejdet inden for dansk detailhandel. De første virksomheder har allerede indstillet elever, og der vil være plads til 30 elever på talentprogrammet.

Ansøg om optagelse
Fristen for at søge om optagelse er sat til den 8. oktober, men der vil også være mulighed for at komme i betragtning, hvis man ikke er parat til at sende sin ansøgning inden denne frist.

Talents of Retail er skabt af Dansk Erhverv, HK Handel og de to merkantile videncentre for henholdsvis Digital Handel og Viden om Data, som et bredt flertal af handelsskolerne er en del af.

Læs mere om Talents of Retail eller kontakt nedenstående for mere information.

Kontaktperson
Claus Rosenkrands Olsen, Uddannelsespolitisk chef Dansk Erhverv, cro@danskerhverv.dk, mobil: 29494696, eller Jesper Krogh Schlosser, Projektleder i Talent of Retail jeks@aabc.dk