; ;
Gemt

Strategi for Danmarks digitale vækst

Regeringen vil i begyndelsen af 2018 fremlægge en strategi for Danmarks digitale vækst. Der afsættes en pulje på 75 mio. kr. i 2018 og 125 mio. kr. årligt i perioden 2019-2025 og herefter på 75 mio. kr. årligt. Hvordan pengene præcist skal bruges, må vi vente med til starten af 2018, når strategien for digital vækst fremlægges.

Nyhed

Dansk Erhverv hilser de digtiale vækstinitiativer fra Dansk Folkeparti, De Radikale og regeringen velkommen.

Vi har 130 politiske forslag til digitaliseringen af Danmark og mener bl.a., at der skal sættes massivt ind på at styrke danskernes digitale kompetencer og på at styrke it-sikkerheden, som forårets og sommeren massive hackerangreb var et eftertrykkeligt bevis på behovet for. Der er nok at tage fat på.

Aftalen betyder bl.a. at der afsættes godt en milliard kroner til digitalisering over de kommende år (75 mio. kr. næste år. Herefter 125 mio. kr. hvert år i perioden frem til 2025). Præcis hvordan pengene bruges må vi vente lidt med endnu – til starten af 2018, hvor regeringen fremlægger din digitale vækstpakke, som vi har høje forventninger til.

Et separat punkt i aftalen handler om bredbånd. Der arbejdes for tiden på et teleforlig (en slags televerdenens grundlov), og der er stort behov for at sikre gode rammer for investeringer på teleområdet, så der kan komme bedre dækning og større hastigheder.

Bredbåndspuljen er en håndsrækning til de områder, der trænger allermest, men vi må fastholde en stor opmærksomhed på, at det er den markedsbaserede udvikling der driver området, og at en bredbåndspulje skal have en særskilt finansiering.

Dansk Erhverv ønsker at frigøre de store beløb (se Mobilmilliard skal bruges på dækning til alle) , som teleselskaberne betaler for at få adgang til mobilfrekvenser. De skal øremærkes fx opstilling af mobilmaster og gravearbejde i de områder af landet, hvor der ikke er planer om at udrulle bredbånd.