; ;
Gemt

Tilskud til EUX-elever i detailhandelsuddannelsens hovedforløb

25. august 2020

For at få flere elever med EUX til at fortsætte deres uddannelse indenfor detailhandel kan virksomhederne nu ansøge tilskud hos Handelens Kompetencefond. Det er en forsøgsordning.

Tilskud til dækning af udgifter
Flere elever med EUX skal fortsætte i hovedforløbet og få en praktikplads på detailhandelsuddannelsen. Derfor kan virksomheder søge Handelens Kompetencefond om tilskud til uddannelsen af EUX-elever, som er i hovedforløb på detailhandelsuddannelsen. Du kan ansøge om tilskud til dækning af udgifter, der er forbundet med elevernes studierejser under uddannelsen, og til betaling for privatisteksaminer på et erhvervsakademi, med afsæt i gennemførte moduler på erhvervsuddannelsen på tilsvarende niveau.

Virksomheder kan samlet set søge tilskud på op til 7.500 kroner per elev.

Hvordan ansøger jeg?
Ansøgningen sker ved, at virksomheden opretter et ‘kursusønske uden for positivlisten’ på kompetencefonde.dk - ‘Studietur EUX’ eller ‘Privatisteksamen EUX’.

Tilskuddet er en forsøgsordning
Aftalen træder i kraft den 1. maj 2020 og gælder foreløbigt til marts 2025. I forsøgsperioden kan der maksimalt anvendes 750.000 kroner fra Handelens Kompetenceudviklingsfond per år til gennemførelse af ”Aftale om tilskud til elever med EUX i hovedforløb på detailhandelsuddannelsen”. Dette gælder alene medarbejdere, der er omfattet af den centrale kompetenceudviklingsfond. For fonde i virksomheder, der selvadministrerer, gælder, at der maksimalt kan anvendes 10 procent af den årlige indbetaling – dog mindst 7.500 kroner.

Læs om mere om Butiksoverenskomsten: Orientering om Butiksoverenskomsten 2023-2025.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Marianne Kragh

Seniorchefkonsulent