; ;
Gemt

To nye bekendtgørelser og en vejledning om berigede fødevarer

De nye bekendtgørelser om tilsætning af vitaminer og mineraler til fødevarer samt om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler til fødevarer trådte i kraft den 1. januar 2018. Samtidig er vejledningen blevet opdateret.

Nyhed

Bekendtgørelse om tilsætning af vitaminer og mineraler til fødevarer (nr. 1280 af 29. november 2017):

  • Trådte i kraft d. 1. januar 2018 og erstatter den tidligere bekendtgørelse nr. 1399 af 28. november 2016.
  • Væsentligste ændringer er, at listen over generelle tilladelser i bilag 1 udvides således, at der er flere berigede fødevarer, der kan markedsføres uden forudgående ansøgning hos Fødevarestyrelsen. Desuden ophæves de danske specifikationer for identitet og renhed af vitaminer og mineraler, som tidligere fremgik af bilag 2.
  • Se den nye bekendtgørelse her.

Bekendtgørelse om tilsætning af visse andre stoffer end vitaminer og mineraler til fødevarer (nr. 1281 af 29. november 2017):

  • Trådte i kraft d. 1. januar 2018.
  • Erstatter den tidligere bekendtgørelse nr. 1398 af 28. november 2016.
  • Væsentligste ændring er, at listen over generelle tilladelser i bilag 1 udvides således, at der er flere berigede fødevarer, der kan markedsføres uden forudgående ansøgning hos Fødevarestyrelsen.
  • Se den nye bekendtgørelse her.

Samtidig opdateres Fødevarestyrelsens vejledning om tilsætning af vitaminer, mineraler og visse andre stoffer til fødevarer (berigelsesvejledningen), som beskriver reglerne i de to ovenfor nævnte bekendtgørelser.

Læs Fødevarestyrelsens vejledning om tilsætning af vitaminer her

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer