; ;
Gemt

Transport og infrastruktur

Kommunaldirektør i Frederikssund Kommune, Ole Jacobsen, fortæller om kommunens erfaringer med udbud af bl.a. Vej og Park. Frederikssund Kommune har udbudt 88,3 pct. af de udbudsegnede opgaver og oplever et kvalitetsløft ved blot at forberede områder til udbud.

Nyhed

DANSK ERHVERV | BUDGETFORHANDLINGER - 4. SEPTEMBER 2018

”I Frederikssund Kommune har vi udbudt hele vej- og parkområdet og rengøring. Vi har efterhånden været igennem nogle generationer af udbud og oplever, at vi bliver bedre og bedre til at samarbejde. Også fordi vi har et samarbejde, hvor vi kan justere løbende. Det er vores erfaring, at vi gennem udbud bliver mere bevidste om vores praksis, og det løfter i sig selv kvaliteten,” fortæller Ole Jacobsen, kommunaldirektør i Frederikssund Kommune.

”Vi vil faktisk gerne forberede flere områder til udbud, fordi overblikket løfter kvaliteten i vores styring – uanset om det så politisk besluttes, om der skal konkurrenceudsættes eller ej,” siger Ole Jacobsen.

Kommunaldirektørens gode råd

  1. Forbered kontrakten grundigt, så I ikke står med uforudsete ekstraopgaver – det er dyrt at bestille uden for kontrakt.
  2. Opret en professionel enhed til at styre kontrakterne.
  3. Hav en føling for din leverandørs virkelighed og prioriter en tæt dialog og opfølgning på kontrakterne.

Konkrete gevinster

  • Udbud fremmer kvaliteten i styringen – der er en generel værdi i at forberede flere områder til konkurrenceudsættelse.
  • Sparet væsentlige penge.

Dansk Erhverv står naturligvis til rådighed for en nærmere dialog om, hvordan I styrker konkurrenceudsættelsen i din kommune.

Kontakt

Offentlig-privat samarbejde

Morten Jung

Markedschef
Medarbejderprofil