; ;
Gemt

Unge vælger erhvervslivet

Tallene for de unges studievalg for 2018 viser en klar tendens til, at de unge vælger de uddannelser, som erhvervslivet efterspørger. Således er optaget steget med syv procent på de tekniske universitetsuddannelser, to procent på de samfundsfaglige, mens humaniora som traditionelt set har haft høj ledighed, er faldet med otte procent.

Nyhed

Tallene for optag på videregående er kommet, og de tegner godt for fremtiden.

”Det er positivt, at der i stigende grad optages unge på de uddannelser, som erhvervslivet efterspørger. Det tyder på, at de unge i dag fokuserer mere på deres fremtidige karrieremuligheder, end de har gjort tidligere,” siger uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv Mads Eriksen.

Humaniora på retur
Humanioras optag toppede i 2014 med ca. 8.100 optagne og er i år nede på 6.370, et fald på otte procent i forhold til 2017 og mere end 20 procent færre end i 2014.

”Der har været alt for mange humanister, og det har desværre ført til stor overledighed. Vi har dog stor brug for humanisterne i erhvervslivet, og jeg tror vi er ved at ramme et fornuftigt leje, særligt hvis humanisterne specialiserer sig inden for erhvervsrettede områder såsom it,” siger uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv Mads Eriksen.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Mads Eriksen Storm

Uddannelses- og forskningspolitisk chef
Medarbejderprofil