; ;
Gemt

Verdens Bedste Nyheder kommer til Børsen

Fredag morgen d. 7. september kan du få Verdens Bedste Nyheder på Børsbroen foran Dansk Erhverv.

Nyhed

DANSK ERHVERV | CSR - 29. AUGUST 2018

Hos Dansk Erhverv vil vi gerne være med til at fortælle om de dokumenterede fremskridt om ligestilling, der sker i verden. Sammen med 1651 andre frivillige 188 steder landet over er en avis med konstruktive nyheder og et stykke chokolade vores anledning til at tage en snak med morgenfriske danskere.

Her er et par eksempler på de gode nyheder:

  • På verdensplan kommer næsten lige så mange piger som drenge i grundskole – 88 procent af alle piger i verden mod 90 procent af drengene.
  • Kvinderne har ligefrem overhalet mændene, når det handler om at læse videre. I dag bliver der i gennemsnit optaget 112 kvinder for hver 100 drenge på videregående uddannelser verden over.
  • Også på sundhedsområdet går det fremad for kvinderne. Mødredødeligheden er næsten halveret i forhold til 1990, blandt andet fordi flere og flere kvinder har adgang til kvalificeret lægehjælp ved fødsler.
  • Der kommer flere og flere kvindelige politikere - nu er næsten en fjerdedel af parlamentsmedlemmer verden over kvinder, hvilket næsten er en fordobling siden 1990.

Der er stadig mange udfordringer for verdens kvinder, men vi vil gerne sætte fokus på, at det går fremad. Hvis du ser os derude d. 7. september, så kom gerne forbi og hils på.

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie for konstruktiv journalistik, der er stiftet af FN, de danske udviklingsorganisationer og det danske erhvervsliv. Dansk Erhverv er medlem af Verdens Bedste Nyheders bestyrelse. De frivillige, der deler aviser ud d. 7. september, er privatpersoner og ildsjæle fra danske udviklingsorganisationer, virksomheder og skoler, der vil være med til at sprede Verdens Bedste Nyheders budskaber.