; ;
Gemt

Virksomhedsforum sætter fokus på sundhed

Nu sendes 11 forslag afsted til regeringen fra Virksomhedsforum, der er regeringens rådgivende organ for mere enkle regler. Det sker på initiativ fra Dansk Erhverv, hvor der siden marts måned er blevet arbejdet med regelforenkling inden for sundhedsbrancherne.

Nyhed

DANSK ERHVERV | SUNDHED OG VELFÆRD - 16. AUGUST 2018

Virksomhedsforum i sundhedspolitikkens tegn
Digitalisering af produktvejledninger på lægemidler – og en e-Boks løsning der i højere grad inkluderer offentlige patienter på private hospitaler. Dette er blot et par af de forslag, som Dansk Erhverv har bragt med sig til Virksomhedsforums bord, i håb om at gøre op med unødvendige regler inden for sundhedsbrancherne.

Siden marts har Dansk Erhverv været en central del af Erhvervsstyrelsens rådgivende organ Virksomhedsforum, der med et erhvervspolitisk sigte arbejder for enklere regler hos de danske virksomheder. Denne gang har Virksomhedsforum haft fokus på sundhed, og her har Dansk Erhverv, i tæt dialog med vores medlemmer på sundhedsområdet, sat flere punkter på dagsordenen.

Særligt digitalisering inden for sundhedsbrancherne har fyldt en del af forslagene. Eksempelvis behovet for at digitalisere produktvejledninger på lægemidler, så patienter til hver en tid kan få sikker og pålidelig adgang til information om lægemidler, uden at skulle risikere at blive misinformeret af ukendte kilder.

Eller forslaget om at udvide e-Boks mulighederne så der kan kommunikeres til offentlige patienter, der behandles i privat regi, så private hospitaler kan spare brevene til fordel for både patient, budget og miljø.

Nu behandles forslagene af regeringen, der skal tage stilling til, hvorvidt de kan godkendes og implementeres. Og mens Virksomhedsforums indsats på det sundhedspolitiske felt er ved at være ved vejs ende, starter et nyt tema. Denne gang er det velfærdsområdet, hvor Dansk Erhverv på samme vis tager del i arbejdet om at sikre enklere regler for de organisationer, der har velfærd som fokus.

Hvis du er interesseret, kan du hente flere informationer om Virksomhedsforum, der søger at fremme enklere regler for erhvervslivet.