Gemt
Presse og Nyheder

Vismandsrapport understreger behovet for investeringer

Dansk Erhvervs administrerende direktør Brian Mikkelsen mener, at den nye vismandsrapport med syvtommersøm slår fast, at der er et stort behov for at se på investeringsefterslæbet efter krisen.

Nyhed

pressemeddelelse 8. oktober 2019

Vismændenes netop offentliggjorte rapport peger på tiltagende mørkegrå skyer forude for dansk økonomi. Det er usikkerheden i forbindelse med eskalerende handelskrige og et sandsynligt, hårdt brexit, som spøger.

”Forventningen er dog, at landingen bliver blød. Næste år regner vismændene med en nedgang i BNP-væksten til 1,3 procent. Det er en nedgang, men det er stadigvæk vækst. Dog er der selvfølgelig en tiltagende risiko for en mere hård opbremsning i væksten, og det bør regeringen tænke ind i finanspolitikken. Fokus bør være på tiltag, der udover at øge væksten nu og her også trækker i retning af at øge vækstpotentialet i dansk økonomi på sigt,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Der er primært brug for tiltag, der understøtter virksomhedernes investeringer og innovation. Derudover er der brug for tiltag, der sikrer, at virksomhederne fortsat har adgang til kvalificeret arbejdskraft. Endelig bør der være et løbende fokus på at nedbringe de bureaukratiske byrder for virksomhederne.

Investeringerne halter
Brian Mikkelsen peger på, at Dansk Erhverv tidligere har lavet en analyse, der viser, at hvis nettoinvesteringerne efter finanskrisen havde fortsat den historiske vækst fra før finanskrisen, så ville der i dag have været investeret 215 milliarder kroner mere i virksomhederne.

”Vi lever i en tid, hvor digitaliseringen betyder, at konkurrencen ikke bare kommer fra de nærmeste nabolande. Den næste store konkurrent kan lige så godt komme fra Shanghai som fra Stockholm. Konkurrencepresset er altså voldsomt voksende. Det gør det endnu mere vigtigt, at vi er produktive og griber de muligheder, som ny teknologi giver os. Det kræver investeringer, og på den baggrund er investeringsefterslæbet dybt bekymrende. Derfor er den klare opfordring fra Dansk Erhverv, at regeringen sætter det lange lys på og fokuserer på vores forholdsvis svage produktivitetsudvikling,” siger Brian Mikkelsen.

Kontakt os

Kommunikation

Lars Ohlsen

Pressechef

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.