{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Hele Danmark
Beskrivelse: Hjerteløberordningen trådte i kraft i Region Hovedstaden i 2017. Siden maj 2020 har ordningen været landsdækkende.Hjerteløberordningen har til formål at give flere chancen for at overleve hjertestop uden for hospital i Danmark. Ordningen organiserer frivillige, som melder sig til at yde hjertelungeredning og bringe hjertestartere ud, når der er hjertestop i nærheden.
Hjerteløberordningen er et supplement til ambulance og redningstjenesten, som rykker ud præcis som de plejer. I dag får ca. 5.000 danskere hjertestop uden for hospital hver år. Det svarer til ca. 13 personer hver dag. Ca. 16 procent af dem overlever. Det er en firdobling siden 2001, hvor kun 3,9 procent overlevede et hjertestop uden for hospital i Danmark. For hvert minut der går, fra en person falder om med hjertestop, til hjælpen når frem, falder chancen for overlevelse med 10 procent.
Med hjerteløberordningen alarmeres op til 20 hjerteløbere inden for en radius af 5000 meter ved et formodet hjertestop. De fire første hjerteløbere, der accepterer alarmen, bliver sendt til de nærmeste hjertestartere, mens den femte hjerteløber bliver sendt direkte til stedet for formodet hjertestop for at starte hjertelungeredning.
Alle borgere over 18 år kan tilmelde sig hjerteløberordningen ved at downloade Hjerteløber-appen og oprette sig som bruger. Hjerteløberordningen er teknologisk integreret med Hjertestarternetværket samt regionernes AMK-vagtcentraler.
Start- og evt. sluttidspunkt: Hjerteløberordningen blev lanceret i Region Hovedstaden den 1. september 2017. Året efter gik Region Midtjylland med i projektet, og i februar i år gik ordningen også i luften i Region Nordjylland. 1. maj blev Region Syddanmark og Region Sjælland også en del af Hjerteløberordningen, som dermed dækker hele landet i dag.
Vurderet impact: Siden implementeringen i Region Hovedstaden i 2017 – og siden national i 2020 – er det vist, at hjerteløberne kommer før ambulancen i halvdelen af tilfældene. Det er netop her, at hjerteløberne har mulighed for at gøre en tidlig forskel ved at udøve effektiv hjertelungeredning og ved at anvende en hjertestarter. Når hjerteløbere kommer før ambulancen, tredobles sandsynligheden for, at personen med hjertestop bliver defibrilleret af en hjertestarter.
Studier viser desuden, at hjerteløberne er en stor støtte for de pårørende. Selvom hjerteløberne ikke deltager i selve genoplivningen, gør de en vigtig forskel, når de tager sig af pårørende, beroliger dem og hjælper med at kontakte familie.
Hjerteløberordningen er et vigtigt supplement til det professionelle beredskab, der på sigt vil bidrage til, at vi kan redde endnu flere personer med hjertestop. Pr. 31. december 2022 har knap 150.000 danskere registreret sig som hjerteløbere.