; ;

Finans

Den finansielle sektor leverer hver dag højt specialiseret viden til kunder og samarbejdspartnere i både den offentlige og den private sektor. Viden og løsninger, som aktivt bidrager til grøn omstilling, effektivisering og modernisering af både erhvervslivet og den offentlige velfærd.

Mere end 100.000 personer er ansat i den finansielle sektor og leverer hver dag højt specialiseret rådgivning og konkrete løsninger og spiller en væsentlig rolle i danskernes og danske virksomheders liv. Det handler blandt andet om betalingsformidling, erhvervsfinansiering, opsparing, investering og realisering af drømme.

I Dansk Erhverv mener vi, at finansielle virksomheder er en del af løsningerne og spiller en helt central rolle i det danske samfund. Det er derfor afgørende, at der er en balanceret regulering, der sikrer tillid til den finansielle sektor og gode og effektive løsninger for danske virksomheder.

Det er afgørende for danske virksomheder, at de finansielle virksomheder har gode rammevilkår. Rammevilkår handler om adgang til arbejdskraft og kompetencer, balanceret regulering, gode konkurrencevilkår og rammer for erhvervsfinansiering samt et skattesystem, der ikke forskelsbehandler mellem brancher.

Notat: Aktiesparekonto FBV & Dansk Erhverv

pdf

Download

FOKUS PÅ FINANSIELLE RÅDGIVERE

Gode rammevilkår for danske virksomheder er afgørende for vækst, arbejdspladser og den grønne omstilling. Det er afgørende, at der er en bred forståelse for, at finansielle virksomheder er en del af løsningerne til at sikre en konkurrencedygtig adgang til erhvervsfinansiering og effektive løsninger for danske virksomheder. Hver gang rammevilkårene forringes for finansielle virksomheder, skader vi 1:1 danske virksomheder, arbejdspladser og dansk konkurrenceevne.

Finansielle virksomheder og fintech-virksomheder skal have bedre rammevilkår
Dansk Erhverv arbejder for, at Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i. Det gælder også for finansielle virksomheder og fintech-virksomheder. Det handler blandt andet om rammevilkår og skatter. Derfor mener vi, at

  • al dansk overimplementering af EU-regler skal undgås
  • der skal skabes et bedre investeringsmiljø i Danmark ved fx at sænke aktieindkomstbeskatningen
  • den finansielle særskat skal fjernes hurtigst muligt. Særskatten betyder, at finansielle virksomheder skal betale 26 pct. i selskabsskat, hvor virksomheder i andre brancher betaler 22 pct.

Analyser & politiske notater

Lettere adgang til erhvervsfinansiering

pdf

Download

Bedre vilkår for fintech-virksomheder

pdf

Download

Stigende energipriser vil presse syv ud af ti virksomheder

pdf

Download

Bedre balanceret finansiel regulering

pdf

Download

Fleksibelt arbejdsmarked - bedre mulighed for senkarriere - også i pensionsreglerne

pdf

Download

Finansielle begrænsninger

Danske virksomheders adgang til erhvervsfinansiering er afgørende for vækst og velstand i hele Danmark. Derfor arbejder Dansk Erhverv for at skabe bedre og bredere adgang til lånefinansiering og vækstkapital for danske virksomheder. Det gælder både til iværksættere og vækstvirksomheder. Danmark har brug for begge dele.

Nedenfor kan du se andelen af danske virksomheder, der oplever begrænsninger i deres produktion på grund af finansielle begrænsninger.

Tallene viser, at der generelt er sket en stigning i andelen af virksomheder, der oplever begrænsninger i deres produktion, siden midten af 2018

Rentemarginalen

Danske virksomheders adgang til gode vilkår for erhvervslån og opsparing er afgørende for vækst og velstand i hele Danmark. Derfor arbejder Dansk Erhverv for at skabe gode vilkår for både virksomheders lånefinansiering og deres opsparing. Det har stor betydning for virksomheder, hvilken rente de skal betale for lån – og hvilken rente de får for deres indeståender i banken.

Derfor følger Dansk Erhverv løbende med i, hvordan rentemarginalen udvikler sig. Det er nemlig forskellen mellem den gennemsnitlige udlånsrente og den gennemsnitlige indlånsrente i et pengeinstitut. Den har stor betydning for virksomhederne. Det gælder både iværksættere og vækstvirksomheder. Danmark har brug for gode vilkår for at drive virksomhed.

Nedenfor kan du den nuværende rentemarginal – og hvordan den har udviklet sig gennem de seneste 20 år.

Tallene viser, at der generelt er sket en stigning i rentemarginalen, hvilket – alt andet lige – er en forringelse af vilkårene for danske virksomheder.

Kontakt

Finans, Medier & Kreative Erhverv

Poul Dahlgaard

Chefkonsulent
Medarbejderprofil
Rådgivning, Rekruttering & Finans; Medier & Kreative Erhverv

Louise Riisgaard

Branchedirektør
Medarbejderprofil