; ;
Gemt

Historisk høj modeeksport i første halvår af 2022

Analyse fra Dansk Erhverv viser, at den danske modeeksport buldrer derudaf. Modeeksporten er 29 pct. højere i de første fem måneder af 2022 end i samme periode sidste år og har nået et historisk højt niveau på næsten 19 mia. kr. Det er både eksporten af tøj og fodtøj, der driver den høje udvikling.

Analyse

JULI 2022

Den danske modeeksport består af eksport af beklædningsgenstande og -tilbehør (tøj) og eksport af fodtøj. Eksporten af mode udgør knap 5 pct. af den samlede danske vareeksport. 

I løbet af 2021 blev restriktionerne som følge af coronapandemien udfaset i mange lande. Det resulterede i en pæn fremgang i den danske modeeksport på 18 pct. i løbet af årets fem første måneder i 2021. Sidenhen er verdensøkonomien for alvor kommet i gang igen, og Dansk Erhverv har derfor undersøgt, hvordan den danske modeeksport har klaret sig i første del af 2022 sammenlignet med tidligere år, og hvem de vigtigste eksportmarkeder er.

Analysen viser, at den danske modebranche udviser klare tegn på at være oppe i gear igen efter en hård tid med corona. Den samlede modeeksport er steget med 29 pct. fra 2021 til 2022, når vi ser på årets fem første måneder, og niveauet er det højeste i statistikkens historie. Eksporten af tøj er steget med 29 pct., mens eksporten af fodtøj er steget med 32 pct.

Det vigtigste marked for den danske modeeksport er, i lighed med tidligere år, EU, som modtager 81 pct. af eksporten. Tyskland er også fortsat det land, som vi eksporterer mest til. Det gælder dog kun for tøj, hvor Tyskland modtager 28 pct. vores eksport. Polen har til gengæld overhalet Tyskland ift. eksporten af fodtøj og er i 2022 det land, som vi eksporterer mest fodtøj til. Polen modtager 25 pct. af fodtøjseksporten, hvilket er en stigning på 20 pct.-point siden 2021.

Historisk høj modeeksport i første halvår af 2022

pdf

Download

Kontakt

Handel

Nikolai Klausen

Politisk konsulent/sekretariatschef
Medarbejderprofil