Politik og analyser

E-handel

E-handel er det mest markante vækstområde i detailhandlen, og netbutikken er blevet en salgskanal ved siden af den fysiske butik. E-handel giver nye muligheder og nye udfordringer. Vi arbejder i EU og Danmark for at give danske virksomheder de bedste konkurrencevilkår.

Politisk område

Tweets fra Lone Rasmussen

E-handlen har forandret markedet
Danmark ligger i top, når det handler om at købe og sælge online. Danskere i alle aldersgrupper e-handler, og netbutikken er blevet en salgskanal ved siden af den fysiske butik. Når der skal søges information, sker det online – og i stigende grad på mobile platforme.

Internettet har fuldstændig ændret den måde, vi handler på. Den har gjort det let for forbrugerne at handle online i udenlandske netbutikker. Danske netbutikkers nærmeste konkurrenter er i dag ofte en udenlandsk netbutik. Det hilser vi velkomment, forudsat det sker på lige vilkår. Men det er unfair, hvis de udenlandske netbutikker ikke betaler dansk moms eller snyder med tolden. Derfor arbejder Dansk Erhverv for at få styrket kontrollen og få mere lige konkurrencevilkår.

Brug for færre byrder
Det er let for forbrugere at handle online, men langt sværere at sælge online. Der er mange regler, der skal følges, og logistik der skal hænge sammen. Sælger man over grænserne, udgør de mange forskellige regler en barriere. Dansk Erhverv ser med bekymring på, at europæisk e-handel i disse år pålægges et stigende antal unødvendigt byrdefulde regler. Det er skidt for både netbutikker og forbrugere. Skal europæisk e-handel klare sig på de globale markeder, er der brug for at fjerne lovgivningsmæssige byrder, ikke indføre dem. Det arbejder vi for hver dag i Danmark og EU.

E-handelsanalysen 2019

pdf

Download

E-analyse - status 2018

pdf

Download

På agendaen lige nu

Kontakt

Hør mere om E-handel

Sidste nyt fra Dansk Erhverv i din indbakke

Tilmeld dig nyhedsbrevet E-handel

Få seneste nyt om e-handel

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.