Politik og analyser

Klima, energi og forsyning

Klimaproblemerne er globale, og energi-, forsynings- og klimapolitikken har en stor betydning for Danmark og danske virksomheders konkurrenceevne. Derfor arbejder Dansk Erhverv dagligt for, at erhvervslivets vilkår og lovgivningen på området bærer præg af internationale klimaforpligtelser, omkostningseffektivitet og konkurrencedygtige priser.

Politisk område

Mød Klima- og energichef Ulrich Bang på Twitter

Klimaudfordringen er verdensomspændende og skal derfor også løses gennem internationalt samarbejde. Sammen med andre højtudviklede lande skal Danmark spille en fremtrædende rolle i det internationale samarbejde om at løse verdens klimaproblemer.

Dansk energipolitik skal understøtte danske virksomheders konkurrenceevne og samtidig sikre, at Danmark opfylder sine internationale forpligtelser. Den konkrete energipolitik skal præges af til teknologi- og sektorneutralitet, og energisystemets udvikling bør i videst muligt omfang være markedsdrevet.

Energisektoren er i konstant udvikling, og det er energipolitikken også. I Dansk Erhverv arbejder vi mod en mere moderne og aftalebaseret regulering, der i højere grad tilgodeser individuelle forhold og mulighederne for samspil med erhvervsudviklingen lokalt og regionalt.

På agendaen lige nu

Kontakt

Rådgivning & Videnservice

Ulrich Bang

Klima- og energichef
Medarbejderprofil

Der anvendes cookies til at forbedre din oplevelse af websitet. Du accepterer ved at navigere videre. Læs mere om website cookies.