{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Alle virksomheder i Danmark vil i de kommende dage modtage et brev fra ATP med overskriften ”Ny ordning skal sikre flere erhvervsuddannede”. Her kan du læse om, hvad de nye regler om praktikplads-AUB betyder for din virksomhed.
Trepartsaftalen fra august 2016 indeholder en klar målsætning om, at der skal uddannes flere fag-lærte i Danmark. Et af initiativerne i aftalen er, at der skal indføres et praktikpladsafhængigt AUB-bidrag, der belønner de virksomheder, som bidrager til at oprette praktikpladser og uddanner faglært arbejdskraft og omvendt – pålægger de virksomheder, der ikke gør det, et ekstra bidrag til AUB.
Den 1. januar 2018 trådte de nye regler om Praktikplads-AUB i kraft. De nye regler går i korthed ud på, at alle virksomheder i Danmark kollektivt får et øget medansvar for at oprette flere praktikpladser, så flere unge vælger at tage en erhvervsuddannelse, og der uddannes flere faglærte. Der skal samlet set oprettes mellem 8.000-10.000 praktikpladser pr. år.
Alle virksomheder vil i april 2018 modtage en forskudsopgørelse, der viser, hvor mange elever den enkelte virksomhed skal have ansat i 2018 for at leve op til det, der forventes af virksomheden på baggrund af den specifikke branche og medarbejdersammensætning i virksomheden. Årets mål skal være opfyldt inden den 31. december 2018.
Virksomheder, der opfylder deres mål for, hvor mange elever de skal have ansat, og øger antallet af elever i forhold til de tre foregående år, kan få en praktikbonus på 25.000 kr. pr. *helårselev. Ansætter virksomheden en elev inden for en **fordelsuddannelse kan der endvidere opnås yderligere en bonus på op til 5.000 kr. på helårselev.
Hvis en virksomhed ikke lever op til sit måltal for, hvor mange elever virksomheden skal ansætte, vil der skulle betales et beløb på 27.000 kr. pr. manglende helårselev i ekstra bidrag til AUB.
Du skal allerede nu overveje, hvordan din virksomhed kan bidrage til at oprette en eller flere praktikpladser, hvis du vil undgå at skulle betale det ekstra bidrag til AUB. Det skyldes, at forskudsopgørelsen – selvom den først kommer i april 2018 – vil være baseret på et måltal for hele året.
Læs Dansk Erhvervs guides ”Nyt Praktikplads-AUB og bonusordninger” og ”Sådan søger og an-sætter du elever” på www.danskerhverv.dk for at komme ordentligt i gang. Her finder du også yderligere information, ligesom du kan se regneeksempler på, hvad den nye ordning kan betyde for en virksomhed inden for din branche.
*: Helårselev: En helårselev svarer til en elev i en uddannelsesaftale i et helt kalenderår.
**:Fordelsuddannelse: Erhvervsuddannelser, hvor der vurderes at være udsigt til stor mangel på faglærte og særligt gode muligheder for at få beskæftigelse efter endt uddannelse.