; ;
Gemt

Dansk Erhverv: 6.000 flere job i hoteller og restauranter i højsæsonen

Danske og udenlandske turister skaber hvert år 6.000 flere job i hotel- og restaurantbranchen, når sommermånederne melder sig. Det giver en øget omsætning på 1,5 mia. kr. i højsæsonen sammenlignet med det kvartalsvise gennemsnit, viser ny analyse fra Dansk Erhverv.

Nyhed

Det er ikke småbeløb, der falder ned i hotel- og restaurationsbranchens lommer hen over juni, juli og august. En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at danskere og udenlandske turister bidrager med ca. 1,5 mia. kr. ekstra i sommermånederne sammenlignet med de øvrige sæsoner. Samtidig giver det sommerjob til omkring 6000 fuldtidsbeskæftigede.

”Turismeerhvervet er enormt vigtigt for dansk økonomi, og er samtidig en af de brancher, hvor der er rigtig gode muligheder for at tjene en ekstra skilling i sommerferien, hvis man for eksempel er studerende,” siger chef for Turisme og Oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Lars Ramme Nielsen, og fortsætter:

”Men de studerende kan ikke gøre det alene, og vi kan se, at især hotellerne har store udfordringer med at finde den kvalificerede arbejdskraft, de har brug for. Derfor er det også vigtigt, at vi får set på dels, om vi har de uddannelser, der efterspørges i branchen og dels, hvordan vi kan tiltrække kvalificeret, udenlandsk arbejdskraft. Der er fortsat et enormt vækstpotentiale for turisme i Danmark, men branchen kan ikke løfte opgaven uden den nødvendige arbejdskraft,” siger Lars Ramme Nielsen.

Du kan læse mere om Dansk Erhvervs analyse af omsætning og arbejdspladser i hotel- og restaurationsbranchen i højsæsonen her: 

6.000 flere jobs i hoteller og restauranter om sommeren

pdf

Download

Kontakt

Turisme, oplevelse & kultur

Lars Ramme Nielsen

Branchedirektør
Medarbejderprofil