; ;
Gemt

Færre mistede jobbet pga. konkurs i 3. kvartal

I september måtte 191 aktive virksomheder dreje nøglen rundt på grund af konkurs, hvilket er en lille stigning sammenlignet med august. Vi har set en tendens til at færre virksomheder går konkurs siden toppen i februar, der bød på hele 248 konkurser

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar den 4. oktober 2019


Danmarks Statistik har fredag offentliggjort tal for udviklingen i konkurser i september.

I september måtte 191 aktive virksomheder dreje nøglen rundt på grund af konkurs, hvilket er en lille stigning sammenlignet med august. Vi har set en tendens til at færre virksomheder går konkurs siden toppen i februar, der bød på hele 248 konkurser. Det er godt nyt efter en hård start på 2019, hvor blandt andet Top-toy gik konkurs og ledte til mange tabte jobs i 1. kvartal. Sidenhen har udviklingen været knap så negativ og kon-kurserne i 2. og 3. kvartal har resulteret i færre tabte jobs. Det er godt nyt set i lyset af, at vi i løbet af sommeren har set, at jobskabelsen herhjemme er gået ned i gear. Det har umiddelbart gjort det lidt mere vanskeligt for de medarbejderne, der har mistet jobbet pga. konkurs at finde et nyt job.

Vi har set en svag stigning i antallet af konkurser de seneste par år på trods af, at frem-gang i dansk og global økonomi har givet et godt grundlag for vækst hos mange virk-somheder. De stigningen i konkurser i opsvinget skal ses i lyset af, at når der er frem-gang i dansk og global økonomi, giver det samtidig mange med en iværksætter gemt i maven mere mod på at starte egen virksomhed. Det har vi også set i Danmark, hvor vi aldrig har set så mange nye virksomheder, som vi ser i disse år.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil