Gemt

2.965 forlod ledighedskøen i sidste uge

I sidste uge (uge 38) faldt med 2.965 personer. Der er dermed ingen tegn på, at bedringen på arbejdsmarkedet er stoppet op. Arbejdsløsheden er nu faldet uafbrudt over de seneste otte uger, hvor 26.038 personer har forladt ledighedskøen.

Nyhed

21. september 2020

Styrelsen for arbejdsmarkeds- og Rekruttering har mandag offentliggjort tal, der viser, at antallet af tilmeldte ledige i sidste uge (uge 38) faldt med 2.965 personer.

Der er dermed ingen tegn på, at bedringen på arbejdsmarkedet er stoppet op. Arbejdsløsheden er nu faldet uafbrudt over de seneste otte uger, hvor 26.038 personer har forladt ledighedskøen. Det betyder, at corona-ledigheden er reduceret med 33.200 personer siden starten af juli.

Det er en rigtig god nyhed, og en overraskelse af de helt store. Efter en voldsom stigning i arbejdsløsheden før sommeren, havde vi ikke forventet, at ledigheden ville falde så kraftigt hen over sommeren og det tidlige efterår. Det vidner om, at store dele af dansk økonomi er kommet fornuftigt op i gear igen i forbindelse med genåbningen af samfundet, og at flere virksomheder igen er begyndt at ansætte nye medarbejdere.

Står overfor et efterår med udfordringer
Når vi ser fremad, skal vi ikke forvente, at ledigheden bliver ved med at dale i et lige så hurtigt tempo, fordi arbejdsmarkedet står overfor en række udfordringer. Det stigende smittetryk og de nye restriktioner lægger en dæmper på aktiviteterne blandt restauranterne. Derfor vil vi formentlig ikke se danske restauranter gå ud og ansatte i stor stil over den næste stykke tid. Det er til trods for at de knap 13.000 danske restauranter beskæftiger mere end 55.000 årsværk.

Dertil er de personer, der mistede deres job i forbindelse med lønkompensationsordningens ophør d. 29. august, vil først ramme ledighedstallene senere pga. det normale opsigelsesvarsel på 1-3 måneder. I slutningen af august var mere end 25.000 personer hjemsendt med lønkompensation. Det er forholdsvis mange personer, der skal vende tilbage til arbejde eller finde en ny arbejdsgiver, hvis ikke de skal ende i arbejdsløshed.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil