{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
Danmarks Statistik har fredag offentliggjort tal for antallet af konkurser blandt virksomheder med aktiviteter i januar. Tallene viser, at 225 virksomheder gik konkurs i januar. Det er en stigning på 20 pct. sammenlignet med december sidste år. Konkurserne i januar førte til, at 810 fuldtidsjobs gik tabt.
Det er en meget kraftig og bekymrende stigning i konkurser i begyndelse af 2020. Det kommer oven på et 2020, der var præget af overraskende få konkurser set i lyset af den verdensomspændende pandemi. En del af forklaringen er, at fristen for indsendelse af årsrapporter er udskudt på grund af COVID-19 sidste forår. Det har givet en forskydning i antallet konkurser.
Flere konkurser kan være på vej
Selvom den store konkursbølge fra coronakrisen endnu ikke er fejet ind over danske virksomheder, kan den kraftige stigning i januar være startskuddet på et grimt halvår med mange konkurser. Der går typisk en rum tid fra, at en virksomhed oplever nedgang i omsætningen til, at virksomheden ender i en tragisk situation som en konkurs. Der er begrundet frygt for, at den kraftige stigning i konkurser i januar blot er begyndelsen på en grimt halvår, hvor mange virksomheder må dreje nøglen om.
Særligt i dele af detailhandlen og i serviceerhvervene, hvor vi finder rejsebureauer, restauranterne, er der risiko for flere konkurser i løbet af det næste halve år. Dele af detailhandlen og serviceerhvervene er hårdt ramt af pandemien og de restriktioner, der i øjeblikket er indført med henblik på at begrænse smittespredningen. I Dansk Erhvervs seneste medlemsundersøgelse vurderer hver tiende virksomhed, at der er stor risiko for, at virksomheden må afvikles i løbet af de kommende tre måneder på grund af de nuværende restriktioner. Oplevelseserhvervene (hoteller, restauranter, rejsebureauer mv.) og detailhandlen med udvalgsvarer er særligt hårdt ramt. Fx vurderer hver fjerde virksomhed i oplevelseserhvervene, at de har stor risiko for at lukke. Og i detailhandlen med udvalgsvarer vurderer mere end hver 8. virksomhed i nogen eller meget stor risiko for at måtte lukke.
Der er heldigvis bedring i sigte. Vaccinerne er i gang med at blive rullet ud, og prognoserne fra Sundhedsstyrelsen viser, at det er forventningen, at alle danskerne har fået andet vaccinestik før det bliver højsommer.
Allerede nu vil det give god mening at igangsætte genåbningen af erhvervslivet. Et vaccinepas vil sammen med massiv testning og smitteopsporing være en af hovednøglerne til at få åbnet op igen. Det vil særligt være gavnligt for blandt andet oplevelseserhvervene, der har været ekstraordinært hårdt ramt igennem hele pandemien.