; ;
Gemt

Parken-direktør om vanskelig tid: Det er som at reparere flyet, imens vi flyver

09. februar 2021

Lars Bo Jeppesen startede som direktør i Parken Sport & Entertainment midt i en verdensomspændende epidemi. Hans fokus er på at navigere i skiftende restriktioner og de medfølgende uundgåelige økonomiske konsekvenser. Men Parken-direktøren bevarer sin optimisme, og han ser frem til igen at åbne dørene for tusindvis af danskere.

Både kontorer og tribuner er usædvanligt tomme hos Parken Sport & Entertainment på Østerbro for tiden. Men plakater og flag på vægge og sæderækker vidner om, at det er her, FC København har sin hjemmebane. At det her er et sted, hvor spillere i hvide trøjer normalt jubler over scoringer foran tusindvis af fans. Et sted, hvor der bliver drukket kolde fadøl og sunget slagsange.

De nyeste corona-restriktioner betyder, at kampene spilles for praktisk talt ingen tilskuere. Derudover er hjemmearbejde og digitale møder også blevet en del af hverdagen for de ansatte, heriblandt for direktør Lars Bo Jeppesen.

Han overtog posten 1. maj 2020, og han opsummerer perioden med to ord; frustration og uforudsigelighed.

”Når du driver virksomhed, er en af præmisserne, at jo mere du kan planlægge, jo mere kan du præstere. Eftersom vi ikke kan planlægge noget som helst lige nu, er det meget meget vanskeligt,” fortæller Lars Bo Jeppesen, der for alvor har fået sat sin evne til at omstille sig selv og sin forretning på prøve.

”Det er som at reparere flyet, imens vi flyver. Nogle ting kan vi, og nogle ting kan vi ikke,” siger han og peger på den åbenlyse udfordring det er, at have Danmarks største stadion til rådighed, uden at kunne udnytte faciliteterne.

Normalt kan der være ca. 38.000 mennesker til en fodboldkamp og 50.000 til en koncert i Parken.

Store konsekvenser
For Lars Bo Jeppesen og Parken Sport & Entertainment har coronakrisen og restriktionerne gennemsyret alt i 2020 og gør det stadig. Både det fodboldmæssige og det forretningsmæssige.

”Det har store økonomiske konsekvenser. Det har betydet, at spillerne har haft meget vanskelige forhold at spille under. Medarbejdere har været hjemsendt og alt er blevet virtuelt,” fortæller han.

Og hvordan har det så været et starte som direktør for en fodboldklub midt under corona?

”Det har været lærerigt, det har været udfordrende, og det har været frustrerende,” fortæller Lars Bo Jeppesen, der dog også understreger, at det har givet ham mulighed for at lære virksomheden at kende helt ned i hver eneste lille møtrik og afkrog.

”Modgang gør stærk, så jeg har også lært mine kollegaer at kende på en præmis, jeg ellers aldrig ville have oplevet. Vi kommer styrkede ud af det her,” siger han.

Gatsby genopstår
Lars Bo Jeppesen er optimist. På trods af den bidende februar-kulde og de økonomiske konsekvenser, er det sommer og fadøl han ser for sig, når han tænker på året 2021.

”2021 bliver fantastisk. Det starter koldt, det starter mørkt, og vi er stadig lukket ned,” siger han og tilføjer:

”Men 2021 bliver startskuddet på de brølende 20’ere. Ikke 1920’erne men 2020’erne. Jeg er sikker på, at selvom det virker langt væk, så får vi allesammen nogle gode oplevelser til sommer med en kold fadøl i hånden og med begyndende koncerter og fodboldkampe.”

Lige nu er hans fokus blandt andet på, hvordan han og Parken kan hjælpe og bidrage, imens vi venter på, at landet og stadions igen åbner.

Parken har eksempelvis lagt grund til coronatests, og - hvis der er behov - vil Lars Bo Jeppsen også gerne hjælpe, når der for alvor skal sættes turbo på vaccinationerne.

”Jeg vil rigtig gerne være et massevaccinationscenter. Så kan man sidde på Danmarks bedste sæde og vente,” siger han og kigger ud over de tomme tribuner inden han fortsætter:

”Det betyder rigtig meget for os at spille en rolle og gøre os relevante. Og jo før, vi får det her overstået, jo før kan vi få tilskuere ind igen.”