Gemt

SPORT 24-direktør i opråb om nedlukning: Vi er slået til pindebrænde – igen

16. februar 2021

Hos SPORT 24 i Silkeborg har anden nedlukning af Danmark og butikkerne ramt hårdt. Virksomheden taber millioner hver måned, fortæller direktør Lars Elsborg til Brian Mikkelsen, der har været på besøg for at høre, hvilke udfordringer, der er på dagsordenen hos sportskæden.

Coronakrise, skiftende restriktioner og nedlukning har vendt op og ned på hverdag, strategi og forretning for danske virksomheder. Derfor besøger Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen medlemsvirksomheder for at høre, hvad der fylder hos dem.

På SPORT 24’s hovedkontor i Silkeborg er nedlukningen af detailhandlen og de medfølgende økonomiske konsekvenser den helt store hovedpine, fortæller direktør Lars Elsborg. Direktøren står midt i en corona-krise, der for anden gang har sat en stopper for den vækstbølge, virksomheden ellers red på.

”Når man har rigtig mange nedlukkede butikker, så mister man rigtig meget omsætning, og det påvirker den daglige drift på alle områder, det er alle led af virksomheden,” fortæller Lars Elsborg.

Hovedkontoret fungerer også som butik og showroom, men i snart to måneder har der været lukket ned for alt fysisk salg, så sko, bolde og tøj har måttet blive på hylderne.

SPORT 24, der netop sælger sportsudstyr og tøj, har butikker placeret centralt i gågader og storcentre i store dele af landet.

For sportskæden er den største udfordring virksomhedens selskabskonstruktion. De forskellige forretninger er samlet under ét cvr-nummer, der har forskellige p-numre. Derudover har kæden også franchisebutikker.
Den konstruktion betyder, at det ikke er muligt at få kompensation på samme vilkår, som virksomheder med forskellige CVR-numre.

”Vi har brug for en løsning og en erkendelse af det problem,” siger Lars Elsborg om situationen

Brian Mikkelsen er enig.

”Det er noget, vi skal have løst. Vi skal have ordentlige kompensationsordninger,” siger han.
I forbindelse med anden nedlukning af Danmark har politikerne forbedret mulighederne for at få kompensation for virksomheder, der har samme konstruktion som SPORT 24. Dog er det kun muligt at få op til 100.000 kroner om måneden per P-nummer.

Håber på snarlig genåbning
Lars Elsborg og SPORT 24 er lige nu i en situation, hvor kompensationsmodellen betyder, at virksomheden taber ”store millionbeløb hver måned,” fortæller han. Derfor frygter han også konsekvenserne, hvis nedlukningen fortsætter meget længere end til efter 1. marts.

”Så kommer det til at være kostbart. Vi har brug for en genåbning med respekt for alt, der har med sundhed at gøre, men også respekt for, at virksomheder skal overleve,” siger han.

Direktøren er dog optimistisk. SPORT 24 er en solid virksomhed med en solid økonomi, og inden coronakrisen og de medfølgende restriktioner og nedlukninger ramte Danmark, kørte forretningen godt.
”2020 startede vi fuldstændig fantastisk. Så blev vi slået til pindebrænde. Så fik forbruget et løft ved hjælp af de udbetalte feriepenge, så blev vi slået til pindebrænde igen,” siger han.

Brian Mikkelsen noterer sig også, at Lars Elsborg og hans hold har skabt en fremragende forretning, og at det nu er tid til at kigge frem mod en genåbning.

”Det har været kæmpe motiverende at besøge SPORT 24. Både at se de udfordringer og de muligheder, der er i en branche, der er mega hårdt ramt af corona,” siger han og konkluderer:

”Vi skal så hurtigt som muligt have genåbnet alle butikkerne forsvarligt, så man kan komme ud og købe noget sportstøj.”

I Dansk Erhvervs optik er der behov for en genåbning senest den 1. marts, hvor de liberale erhverv og udvalgsvarebutikkerne kan få lov at genåbne. 

Allerede før den 1. marts kan det være, at der skal ske en lokal/regional genåbning visse steder. Det kan være et skridt på vej til en bredere åbning.  

Dansk Erhverv arbejder desuden for at få hævet beløbet for kompensation per P-nummer.

Læs Dansk Erhvervs forslag til genåbning af Danmark her: Dansk Erhverv - Genåbning af Danmark

Medlemsbesøg

Brian Mikkelsen besøger en række medlemsvirksomheder rundt om i landet for at høre, hvordan corona påvirker dem. Se videoerne og læs artiklerne her:

Besøg hos Skoringen i Ringe: Hos Skoringen i Ringe er lageret stadig fyldt med vintersko: ”Det er forfærdeligt”

Besøg hos Smukfest i Skanderborg: Smukfest tror på festival til sommer - men det kræver fuldt blus på coronapasset

Besøg hos Parken Sport & Entertainment i København: Parken-direktør om vanskelig tid: Det er som at reparere flyet, imens vi flyver

Besøg hos GreenMobility i København: GreenMobility-stifter: Grønne iværksættere har brug for bedre vilkår - især under corona

Besøg hos Odense Sport & Event i Odense: Odense Sport & Event efterlyser langvarig kompensation: Ellers synker vi helt til bunds

Besøg hos Old Irish Pub: Old Irish Pub efterlyser genåbningsplan: Giv os noget at arbejde ud fra

Besøg hos HTH: HTH har fået det bedste ud af nedlukningen: Vigtigt at være offensiv