Gemt

Odense Sport & Event efterlyser langvarig kompensation: Ellers synker vi helt til bunds

03. marts 2021

Coronakrisen har sat dybe sport hos Odense Sport & Event, hvis forretning består af arrangementer, fodbold, musik, catering, og hoteldrift. Behovet for dækkende og langvarige kompensationspakker er stort, lyder det fra adm. direktør Enrico Augustinus, der har haft besøg af Brian Mikkelsen.

Turisme- og oplevelsesbranchen er hårdt ramt af nedlukning og restriktioner, der medfører tomme hoteller, kongrescentre og fodboldstadions.

Det gælder også for Odense Sport & Event, hvor Brian Mikkelsen har været på besøg hos adm. direktør Enrico Augustinus.

Odense Sport & Event har blandt andet fodboldklubben OB, Odense Congress Center og to hoteller (Odense & Odeon) i porteføljen. Virksomheden arrangerer desuden koncerter samt tilbyder catering og frokostordninger. Forretningsben, der alle bløder under pandemien.

Enrico Augustinus fortæller, at krisen har medført fyringer, en presset økonomi og en usikker fremtid for de ansatte.

”Intet publikum, intet salg af mad og drikkevarer og ingen solgte hotelværelser gør, at det er en rigtig hård tid for os, og vi er massivt hårdt ramt,” siger han.

Lige nu er den store udfordring økonomien og manglen på omsætning, men på den lange bane er det også svært for direktøren at se, hvornår kurven vil vende.

For uanset hvordan og hvornår, Danmark for alvor åbner igen, vil der være et såkaldt tilløb, påpeger han. Der vil ikke fra den ene dag til den anden være kalendere spækket med konferencer og koncerter.

”Vi kan ikke fortælle vores medarbejdere, hvad dagen i morgen vil bringe. Udfordringen lige nu er, at det er en uvis fremtid, vi går ind i,” siger han.

Vigtigt med politisk fokus
Hos Odense Sport & Event har man forsøgt at tilpasse sig og finde nye veje til indtjening ved blandt andet at bruge sine faciliteter til hybridmøder, hvor større virksomheder kan leje sig ind.

Men med kerneforretningen sat på standby, er behovet for kompensation stadig stort, fortæller Enrico Augustinus.

”Vi er nødt til at have nogle langvarige kompensationspakker, så vi ikke synker helt til bunds,” siger han og tilføjer, at messer og konferencer vil tage mellem seks og 12 måneder at få op i gear.

Brian Mikkelsen mener også, at det er vigtigt med et politisk fokus på branchen. Selvom han er imponeret over Odense Sport & Events evne til at omstille sig og tænke nye tanker under nedlukningen, skal kompensationen tilpasses.

”Det er en branche, som er i knæ og som styrtbløder. Vores fokus er, at man laver kompensationspakker, der varer ved. Det bliver ikke bare godt fra den ene dag til den anden. Derfor er vi nødt til at sikre dem kompensation på sigt,” siger han.

Dansk Erhverv opfordrer til, at regeringen og Folketinget hurtigst muligt påbegynder et arbejde med målrettede tiltag, der kan sikre bedre betingelser for, at branchen kan rejse sig, når corona-restriktionerne igen tillader det.

Læs Dansk Erhvervs forslag til at genrejse turisme- hotel og restaurationsbranchen: Dansk Erhverv - målrettede tiltag til branchen

Derudover er Dansk Erhverv kommet med en række forslag til at forbedre kompensationsordningerne. Heriblandt at general kompensation skal bestå ved forsigtig genåbning.

Læs Dansk Erhvervs forslag til forbedring af kompensation her: Dansk Erhverv - Forbedringsforslag til kompensationspakker

 

Medlemsbesøg

Brian Mikkelsen besøger en række medlemsvirksomheder rundt om i landet for at høre, hvordan corona påvirker dem. Se videoerne og læs artiklerne her:

Besøg hos SPORT 24 i Silkeborg: SPORT 24-direktør i opråb om nedlukning: Vi er slået til pindebrænde – igen

Besøg hos Skoringen i Ringe: Hos Skoringen i Ringe er lageret stadig fyldt med vintersko: ”Det er forfærdeligt”

Besøg hos Smukfest i Skanderborg: Smukfest tror på festival til sommer - men det kræver fuldt blus på coronapasset

Besøg hos Parken Sport & Entertainment i København: Parken-direktør om vanskelig tid: Det er som at reparere flyet, imens vi flyver

Besøg hos GreenMobility i København: GreenMobility-stifter: Grønne iværksættere har brug for bedre vilkår - især under corona

Besøg hos Old Irish Pub: Old Irish Pub efterlyser genåbningsplan: Giv os noget at arbejde ud fra

Besøg hos HTH: HTH har fået det bedste ud af nedlukningen: Vigtigt at være offensiv