Gemt

Old Irish Pub efterlyser genåbningsplan: Giv os noget at arbejde ud fra

15. marts 2021

Brian Mikkelsen har besøgt Old Irish Pub, hvor direktør Peder Blak fortæller om frustrationerne ved at være lukket ned og ikke ane, hvornår og hvordan, det bliver muligt at åbne igen. Old Irish Pub skal rekruttere mere end 500 nye medarbejdere til en kommende genåbning, og derudover er det essentielt for koncernen, at det ikke bliver en genåbning, hvor lukketiden hedder kl. 22 – ellers vil det blive en underskudsforretning.

De ikoniske blå flag med hvid sne fra J-dag pryder stadig loftet på Old Irish Pub i hjertet af København. Flag, der normalt ville være pakket væk for flere måneder siden.

Men intet er normalt på baren på Vesterbrogade i hjertet af København, hvor Brian Mikkelsen er på besøg for at høre, hvilke konsekvenser, den lange nedlukning har haft.

Peder Blak, direktør i nattelivskoncernen Old Irish Pub, fortæller, at regnskabet for første gang i virksomhedens historie viser et underskud. Men den helt store udfordring? Old Irish Pub har ingen chance for at planlægge fremtiden.

”Hvornår kan vi gøre os klar til at åbne? Vi står med en kæmpe udfordring i at skulle rekruttere over 500 medarbejdere, som vi har mistet i det forgangne år. Det er noget, vi glæder os til at finde ud af – hvad er tidsplanen, og hvornår kan vi få lov til at åbne for hanerne igen?” lyder det fra direktøren der tilføjer, at de har brug for vished og noget at arbejde ud fra.

Vi har brug for håb
Peder Blak understreger også, at hans forretning er afhængig af, at det ikke bliver en genåbning, hvor han skal lukke kl. 22.00 – ellers vil det blive en underskudsforretning.

”Det er umuligt at drive en sund forretning med så begrænset en åbningstid,” siger han og tilføjer:

”Medmindre det er til midnat og gerne endnu senere, vil vi hellere vente lidt med at åbne.”

Brian Mikkelsen understreger også, at det er essentielt, at virksomheder, der lever af kunder i aftentimerne, kan forblive de facto lukkede, hvis en kommende gradvis genåbning medfører restriktioner på åbningstider. Derudover er han helt enig med Peder Blak i, at der er brug for en plan – så hurtigt som muligt.

”Fra politisk side håber vi, at der kommer en egentlig plan for genåbning, så en virksomhed som Old Irish pub har mulighed for at planlægge,” siger han.

Dansk Erhverv har fremlagt en genåbningsplan, der viser, hvordan en konkret og gradvis genåbning kan se ud:

Læs: Dansk Erhverv - Genåbningsplan

Brian Mikkelsen pointerer, at det er vigtigt, at en kommende genåbningsplan netop er både langsigtet, konkret og brugbar, så virksomhederne ved, hvad de har at arbejde med.

”Forskellen på håb og håbløshed er en plan. Vi har brug for en plan, så der kommer håb for både Old Irish Pub og for de mennesker, der elsker at være her,” siger han.

Medlemsbesøg

Brian Mikkelsen besøger en række medlemsvirksomheder rundt om i landet for at høre, hvordan corona påvirker dem. Se videoerne og læs artiklerne her:

Besøg hos SPORT 24 i Silkeborg: SPORT 24-direktør i opråb om nedlukning: Vi er slået til pindebrænde – igen

Besøg hos Skoringen i Ringe: Hos Skoringen i Ringe er lageret stadig fyldt med vintersko: ”Det er forfærdeligt”

Besøg hos Smukfest i Skanderborg: Smukfest tror på festival til sommer - men det kræver fuldt blus på coronapasset

Besøg hos Parken Sport & Entertainment i København: Parken-direktør om vanskelig tid: Det er som at reparere flyet, imens vi flyver

Besøg hos GreenMobility i København: GreenMobility-stifter: Grønne iværksættere har brug for bedre vilkår - især under corona

Besøg hos Odense Sport & Event i Odense: Odense Sport & Event efterlyser langvarig kompensation: Ellers synker vi helt til bunds

Besøg hos HTH: HTH har fået det bedste ud af nedlukningen: Vigtigt at være offensiv