; ;
Gemt

Smukfest tror på festival til sommer - men det kræver fuldt blus på coronapasset

25. februar 2021

Der bliver en Smukfest i 2021. Sådan lyder det fra Søren Eskildsen, der er talsmand for Skanderborg Festivalklub, foreningen bag Smukfest. Han ser blandt andet coronapas og kviktests som opskriften på at åbne kulturlivet igen, fortæller han til Brian Mikkelsen, der har været på besøg på festivalens hovedkontor.  

Coronakrise, skiftende restriktioner og nedlukning har vendt op og ned på hverdagen for danske virksomheder og organisationer. Derfor besøger Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen medlemmer for at høre, hvad der fylder hos dem. 

Selvom coronakrise og restriktioner stadig er hverdag, er de ansatte ikke i tvivl: Smukfest 2021 må og skal blive en realitet. Derfor arbejder talsmand Søren Eskildsen og holdet bag målrettet på at planlægge en festival, der dog vil byde på store forandringer.  
 
”Det helt afgørende for os som arrangør er at få skabt et godt og trygt miljø og fortsætte vores planlægning mod at afholde en festival i 2021,” fortæller Søren Eskildsen og uddyber, at Smukfest bruger scenarieplanlægning som et værktøj i forberedelserne: 

”Vi arbejder selvfølgelig på at kunne afholde en festival på det niveau, som vi kender det, men også med det, der skal til, for at vi kan afholde en sikker og forsvarlig festival.” 

Coronapas og kviktest som redskab 
Smukfest kigger blandt andet på muligheden for, at der indføres et adgangsgivende coronapas, samt at kunne kvikteste gæsterne ved indgangen.Redskaber, der kan medvirke til, at navne som Kraftwerk, Poul Krebs, Melanie C og Lionel Richie får lov til at indtage Bøgeskoven til sommer. 

”Vores store ønske er at få sat fuld blus på coronapasset - også med en ambition om, at vi får lukket op for kulturlivet så tidligt som muligt,” siger Søren Eskildsen. 

Brian Mikkelsen mener også, at der skal fokus på at oprette et coronapas. Dog er det vigtigt, at coronapasset bliver skruet sammen på en måde, så det også kan indeholde dugfriske, negative testsvar. For passet skal også kunne bruges af personer, som enten endnu ikke er vaccineret, eller som ikke ønsker at blive det. 

”Den dialog med myndighederne skal være der allerede nu. Det er en fælles opgave at være med til at løse det. Der kan ikke komme en endelig afklaring endnu på, om der bliver en festival, men vi kan arbejde hen imod det ved at tage et trin ad gangen,” siger han. 

Dansk Erhverv ser et stort potentiale i at indføre et coronapas - både for kulturlivet, oplevelsesindustrien og erhvervslivet generelt.  

I en ny undersøgelse blandt Dansk Erhvervs medlemmer har mere end hver tredje angivet, at et vaccine- og coronapas i høj grad eller i nogen grad vil kunne løfte omsætningen i deres virksomhed.  

Læs undersøgelsen her: Analyse: Stort potentiale i at indføre et vaccine- og coronapas 

Medlemsbesøg

Brian Mikkelsen besøger en række medlemsvirksomheder rundt om i landet for at høre, hvordan corona påvirker dem. Se videoerne og læs artiklerne her:

Besøg hos SPORT 24 i Silkeborg: SPORT 24-direktør i opråb om nedlukning: Vi er slået til pindebrænde – igen

Besøg hos Skoringen i Ringe: Hos Skoringen i Ringe er lageret stadig fyldt med vintersko: ”Det er forfærdeligt”

Besøg hos Parken Sport & Entertainment i København: Parken-direktør om vanskelig tid: Det er som at reparere flyet, imens vi flyver

Besøg hos GreenMobility i København: GreenMobility-stifter: Grønne iværksættere har brug for bedre vilkår - især under corona

Besøg hos Odense Sport & Event i Odense: Odense Sport & Event efterlyser langvarig kompensation: Ellers synker vi helt til bunds

Besøg hos Old Irish Pub: Old Irish Pub efterlyser genåbningsplan: Giv os noget at arbejde ud fra

Besøg hos HTH: HTH har fået det bedste ud af nedlukningen: Vigtigt at være offensiv