; ;
Gemt

Fødevarestyrelsens kontrolkampagner i 2. halvår 2021

07. juli 2021

Kontrolkampagner om næringsdeklaration af færdigpakkede fødevarer, fødevarekontaktmaterialer af bambusmelamin og levering af animalske fødevarer til andre fødevarevirksomheder er på Fødevarestyrelsens program i de kommende måneder.


Fødevarestyrelsen har planlagt følgende kampagner for den kommende tid: 

Næringsdeklaration af færdigpakkede fødevarer (juli – december)
Formålet med kampagnen er:

  • at kontrollere om færdigpakkede fødevarer er påført den lovpligtige næringsdeklaration og om de deklarerede værdier er korrekte i henhold til reglerne (kontrol af dokumentation).
  • at vejlede om reglerne vedrørende næringsdeklaration.

Læs mere i Dansk Erhverv nyhed: Kontrolkampagne om næringsdeklaration på færdigpakkede fødevarer

Læs mere om kontrolkampagnen Næringsdeklaration af færdigpakkede fødevarer på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Kontrol af import og e-handel af fødevarekontaktmaterialer (FKM) af bambusmelamin (september - december)
Formålet med kampagnen er:

  • at kontrollere og stoppe salg af FKM af bambusmelamin i danske internetbutikker.
  • at kontrollere og stoppe ulovlig import af FKM af bambusmelamin.
  • at informere forbrugerne om, at FKM af bambusmelamin er ulovligt, og anprisninger som bæredygtig, genanvendeligt eller grønt er vildledende.
  • at indskærpe overfor branchen, at det er forbudt at importere og markedsføre bambusmelamin-produkter.

Læs mere: Kontrolkampagne om fødevarekontaktmaterialer af bambus-melamin (danskerhverv.dk)

Læs mere om Fælles EU-kampagne - Kontrolkampagne 2021 - Kontrol af import og e-handel af FKM af bambusmelamin på fødevarestyrelsens hjemmeside.

Detailvirksomheders levering af animalske fødevarer til andre fødevarevirksomheder (1/3-reglen og oplagringsreglen) (oktober – december)
Formålet med kampagnen er:

  • at kontrollere, at fødevarevirksomheder, der leverer animalske fødevarer efter "1/3-reglen" eller "oplagringsreglen", har aktiviteten korrekt registreret i styrelsens register over fødevarevirksomheder.
  • At kontrollere, at detailvirksomheder, der leverer animalske fødevarer til andre detailvirksomheder efter "1/3-reglen", kan fremvise et regnskab, der lever op til dokumentationskravet, og at leverancerne er indenfor omsætnings-, mængde- og afstandsgrænserne, samt at krav om sporbarhed er overholdt.
  • At kontrollere at detailvirksomheder, der leverer animalske fødevarer til andre fødevarevirksomheder efter "oplagringsreglen", overholder betingelserne herfor, herunder at aktiviteterne udelukkende består i oplagring (eller transport), at de specifikke temperaturkrav i bilag III i den animalske hygiejneforordning er overholdt, og at krav om sporbarhed er overholdt.
  • At øge detailvirksomheders kendskab til mulighederne for at levere animalske fødevarer til andre detail- og engrosvirksomheder og vejlede dem om betingelserne herfor.

Læs mere om kontrolkampagnen Detailvirksomheders levering af animalske fødevarer til andre fødevarevirksomheder (1/3-reglen og oplagringsreglen) – Kontrolkampagne 2021 på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Kontakt Dansk Erhverv, hvis du har spørgsmål til kampagnerne eller fødevarekontrollen i øvrigt.

Kontakt

Fødevarer

Saoirse McKeever Andersen

Fagchef for fødevarer
Fødevarer

Krestine Greve

Chefkonsulent