;
Gemt

Jakob Ellemann-Jensen: Danmark har brug for reformer – og et valg

01. september 2022

Det var en valgkampsklar venstreformand, der på Dansk Erhvervs Årsdag garanterede et øget fokus på reformer, hvis han bliver statsminister efter det valg, ”der er brug for kommer nu.”

Valgkampen er endnu ikke officielt gået i gang, men kampen om danskernes gunst er i den grad skudt i gang. Det bekræftede Venstres formand og statsministerkandidat, Jakob Ellemann-Jensen, da han holdt tale til Dansk Erhvervs Årsdag 2022. I den valgkamp vil Venstre positionere sig som det ansvarlige og realistiske valg, forklarede Jakob Ellemann-Jensen fra talerstolen:

”Der skal være råd til at lette skatten, og der skal være vilje til at investere i velfærden og den grønne omstilling.”

En statsminister for reformer
Skulle Venstreformanden vinde statsministerposten, så vil han være statsminister for alle danskere, også dem, der ikke har stemt på ham: ”Og så vil jeg være en statsminister for reformer, der skaber muligheder.”

Der er nemlig behov for flere reformer, og derfor vil Jakob Ellemann-Jensen blandt andet indføre et regeringsudvalg, der hele tiden skal have fokus på reformer: ”Der er brug for at finde nye veje, der kan udvikle virksomheden Danmark.”

Venstreformanden kom også ind på den mangel på hoveder og hænder, som danske virksomheder oplever. Det vil han blandt andet løse ved at lette skatter, sænke ydelser og genindføre kontanthjælpsloftet. Øget konkurrence og flere valg Statsministerkandidaten garanterede også, at en regering under hans ledelse vil se nærmere på den offentlige sektor, som ifølge Jakob Ellemann-Jensen ”strander til i bureaukrati.”

”Det er ikke nok at tilføre flere penge. Der er brug for flere frie valg for borgerne og mere frihed til de ansatte.”

Der skal også mere konkurrence ind i velfærden, mener Jakob Ellemann-Jensen: ”Det skal ikke være afgørende, hvem der udfører arbejdet, men hvordan det bliver udført. Borgerne skal have et valg.”

”Kom så med det valg”
Jakob Ellemann-Jensen sluttede sig tale med en direkte opfordring til statsminister Mette Frederiksen.

”Der er brug for et valg, så vi kan komme i gang med arbejdet for at løse de store udforinger, som vi står overfor.”