Gemt

Den amerikanske ambassadør: Verden er bedre, når USA og Danmark samarbejder

01. september 2022

Der var ros til de ”verdensførende” danske virksomheder og løfter om øget samarbejde, da USA’s ambassadør i Danmark, Alan Leventhal, gæstede Dansk Erhvervs Årsdag 2022.

Verden står midt i stor usikkerhed med krig i Europa, stigende økonomiske problemer og klimakrise. 
Svaret på de udfordringer er et øget samarbejde mellem demokratisk funderede nationer som USA og Danmark. Det var budskabet, da den amerikanske ambassadør, Alan Leventhal, indtog talerstolen på Dansk Erhvervs Årsdag 2022. 

”Heldigvis er samarbejdet historisk vigtigt og historisk stærkt,” understregede ambassadøren, som også takkede Danmark og de danske virksomheder for at stå sammen imod Vladimir Putin.  ”Demokratiske værdier er værd at kæmpe for. Det gør I. Tak for det.” 

Øget samarbejde 
Ambassadøren fremhævede blandt andet samarbejdet inden for kvanteteknologi og grøn omstilling og så løftede han også sløret for, at der i den kommende tid vil blive skruet yderligere op for samarbejdet inden for især forskning og uddannelser. 

Samtidig fremhævede han danske virksomheder som en vigtig del af løsningen på den globale klimaudfordring. 

”Der er danske verdensførende virksomheder, som allerede nu går forrest med grønne løsninger. Jeg vil gerne invitere jer til at hjælpe med at indfri de store ambitioner, som USA har på eksempelvis vindområdet.” 

Det var i det hele taget en tale, der inviterede til øget samarbejde. Og det er der en logisk årsag til, forklarede Alan Leventhal: ”Verden er bedre, når Danmark og USA samarbejder.”