;
Gemt

Mette Frederiksen ved Dansk Erhvervs Årsdag: Der er reformer på vej

01. september 2022

Danmark statsminister, Mette Frederiksen, kom ind på både mink, mangel på arbejdskraft og kommende reformer, da hun torsdag eftermiddag holdt tale i forbindelse med Dansk Erhvervs Årsdag.

Interessen var stor, da statsminister Mette Frederiksen torsdag eftermiddag holdt tale i forbindelse med Dansk Erhvervs Årsdag i Øksnehallen.

Og der var også tale om en statsminister med meget på hjerte. Blandt andet ros til dansk erhvervsliv – især hvad angår den grønne omstilling:

”Jeg tror ikke, at der findes et eneste andet land i verden, hvor erhvervslivet kollektivt gør så stor en forskel for den grønne omstilling. Som I gør her i Danmark. Tak fordi I tager ansvar. Ikke bare for jeres egen bundlinje. Men også for at finde de løsninger, som hele verden har brug for.”

Lød det fra statsministeren, som også kunne udtrykke en tilfredshed med den økonomiske situation.

”Danmark står stærkt”
Vi har en bundsolid økonomi. Sunde og holdbare offentlige finanser. En ØMU-gæld, der allerede i år forventes at blive lavere end før corona. Vi har den højeste beskæftigelse nogensinde. Aldrig før har så mange danskere været i arbejde som netop nu.”

De omdiskuterede mink
Statsministeren benyttede anledningen ved årsdagen til at komme ind på en af tidens mest omdiskuterede emner: Nemlig håndteringen af minksagen. Og Mette Frederiksen stod fast på beslutningen:

”Havde vi ikke truffet den beslutning. Så havde konsekvenserne for Danmark. For folkesundheden. For dansk økonomi. For dansk erhvervsliv. Sandsynligvis været meget, meget værre.”

Reformer på vej
Mette Frederiksen sluttede talen af med at fortælle om regeringens kommende reformplaner.

”Vi har allerede indgået aftaler om Danmark kan mere 1 og 2. Inden længe kommer Danmark kan mere 3.  Vi vil reformere den offentlige sektor. Klæde vores unge bedre på til fremtiden. Og sikre, at I har adgang til veluddannet arbejdskraft. Vi vil også præsentere en 2030-plan. Der viser en ansvarlig økonomisk vej ind i fremtiden. Der er brug for en sikker hånd på rattet” sluttede Mette Frederiksen, inden hun stillede sig til rådighed for pressen, som var mødt frem.