Gemt

Gul feber til Dansk Erhvervs Årsdag

01. september 2022

Der var nostalgi, klapsalver og kuldegysninger på menuen, da Tour de France-kommentator Dennis Ritter og den syvdobbelte Tour de France-rytter Michael Mørkøv gik på scenen til Dansk Erhvervs Årsdag for at tale om den danske Tour-start og ledelse.

Danskerne blev i sommer i den grad ramt af gul feber, da Tour De France for første gang nogensinde startede i Danmark.  

Torsdag var lidt af magien tilbage, da journalist Dennis Ritter og cykelrytter Michael Mørkøv til Dansk Erhvervs Årsdag fortalte om deres oplevelse med den danske Tour-start. ”Følelsen af at kunne gå på arbejde til den første etape i verdens største cykelløb var simpelthen magisk. Og helt uvirkelig,” forklarede Dennis Ritter.  

Det var Michael Mørkøv helt enig i: ”Selve holdpræsentationen i Tivoli er en af de vildeste oplevelser i mit liv.” 

Publikum var gavmilde med klapsalver, men der var ekstra tryk på, da Dennis Ritter og Michael Mørkøv talte om årets etape, hvor Michael Mørkøv ikke nåede i mål inden for tidsfristen. Her fornemmede man virkelig publikums beundring, da Michale Mørkov beskrev den varme og vanvittige etape som et noget, han skulle hædre og derfor fuldføre. 

Personlig ledelse 
De to cykel-entusiaster kom også ind på ledelse, hvor cykelsporten ifølge den regerende olympiske mester stadig kan lære noget af erhvervslivet: 

”I cykelsport handler det meget om at finde det rette spændingsniveau, og det bliver der arbejdet meget med, men vi er nok lige et par år efter den viden, som man bruger i erhvervslivet.”    

På vejen er Michael Mørkøv en af verdens bedste i disciplinen lead-out, der handler om at give sprinteren de bedste vilkår for at vinde. Det handler en hel del om at køre stærkt, men det handler lige så meget om ledelse, forklarede han. 

”Jeg sørger altid for at danne et personligt forhold til sprinterne, så jeg kender dem og ved, hvordan vi skal agere, hvis det bliver svært.”  

Det fik han i den grad brug for på en Tour-etape med supersprinteren Mark Cavendish, der var tæt på at give op. 

”Jeg talte til ham og forklarede, at jeg nok skulle tage ansvar for at få ham helt tæt på stregen. Det overbevist ham, og han endte faktisk med at finde den etape.”