;
Gemt

Pape: Vi kan flytte Danmark tættere på toppen

01. september 2022

De konservatives formand, Søren Pape Poulsen, havde et klart budskab med sig, da han torsdag eftermiddag holdt tale i Øksnehallen i forbindelse med Dansk Erhvervs Årsdag.


At Danmark har et uforløst potentiale.

”Vi bliver aldrig nummer et, hvis vi giver op på forhånd” lød det blandt andet fra de konservatives statsministerkandidat, da han i sin tale fokuserede på den store mangel på arbejdskraft

Netop manglen på arbejdskraft var et tema på Dansk Erhvervs Årsdag, hvor Dansk Erhverv også kunne afsløre, at Danmark har haft 176 milliarder kroner i tabt omsætning det seneste år – netop på grund af manglen på arbejdskraft.

Her så Pape Poulsen sit snit til at kritisere den såkaldte Arne pension. En ordning, som de fleste partier i folketinget ellers bakker op om i dag.

”Der er ikke ét menneske på Christiansborg, der er ligeglad med nedslidte. Alle vil hjælpe. Derfor vedtog vi den borgerlige seniorpension, hvor nedslidning er et kriterium for at få den. Arne pensionen kan man ikke få, fordi man er nedslidt. Du kan være murer og nedslidt og ikke få den. Men du kan få den, selvom du ikke er nedslidt. Og selvom du har arbejdet på deltid det meste af livet”

”Om så jeg er den sidste partiformand, der holder fast i synspunktet, så siger jeg: Den ordning er forkert. Den er underligt skruet sammen og koster i alt 9.000 fuldtidspersoner og et milliardbeløb i udgifter.” lød det fra partiformanden.

Søren Pape Poulsen nævnte flere eksempler på hvad der skal til for at få rettet op på skævhederne.

Blandt andet kom han ind på udenlandsk arbejdskraft, en nedsættelse af skatten på arbejde og at forskellen på at være i job og gå hjemme på offentlig forsørgelse skal være større.

Til sidst gav Søren Pape Poulsen også et svirp til Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, da han nævnte Dansk Erhvervs kampagne på årsdagen ved navn ”Danmark er en virksomhed”

”Hvis Danmark er en virksomhed, så er statsministeren en CEO, der kan afsættes, når resultaterne og ambitionerne udebliver. Og det er jer, der er bestyrelsen”, sagde Søren Pape Poulsen og fortsatte:

”Vi kan flytte Danmark tættere på toppen. Det skylder vi da den næste generation at prøve på. Og er det ikke meget sjovere at være optimist end pessimist? Danmark bliver først verdens bedste udgave af sig selv, når Danmark bliver verdens bedste land at drive virksomhed i. Det kræver en fælles indsats at nå derhen. Det kræver jeres hjælp. Vi kan gøre det her sammen. Men det kræver, at viljen til at vinde er større end frygten for at tabe. Så hvad venter vi på?”