{{title}}
{{body}}
{{tagline}}
{{body}}
| {{tag}}
{{body}}
{{body}}
{{item.label}}
{{f.label}}
{{Body}}
{{receiptRedirectText}}
Fejlkode: {{resetErrorCode}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{hintTitle}}
{{hintBody}}
{{data.labels.body}}
{{data.labels.body}}
Her kan der kun vælges en:
Her kan der vælges flere:
Bemærk: ved valg af flere bliver søgningen smallere!
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{labels.errorBody}}
{{labels.noResultsBody}}
{{scrollHint}}
{{textLabels.successBody}}
{{data.qrText}}
{{Description}}
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{item.location}}
{{item.prices[0].value}} kr. ({{item.prices[0].label}}) / {{item.prices[1].value}} kr. ({{item.prices[1].label}})
{{errorBody}}
{{noResultsBody}}
Her kan du som firmaadministrator ændre de 5 primære kontaktpersoner i jeres firma.
{{headerSubText}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{headerSubText}}
{{additionalInformation.sustainability.subtitle}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionFocus}}
{{additionalInformation.sustainability.carbonReductionPotential}}
{{additionalInformation.investors.subtitle}}
{{additionalInformation.investors.businessModel.label}}
{{additionalInformation.companyStatus.label}}
{{additionalInformation.companyOtherArtifacts.label}}
{{modal.modalCorrelationIdDisclaimer}}
{{eventCard.text}}
14. september 2022
Log ind og hent hele E-handelsanalysen nederst på siden
Dansk e-handel er under forandring, men nogle ting er stadig, som de plejer. Det gælder eksempelvis listen over de 20 mest anvendte netbutikker, som endnu en gang toppes ganske suverænt af tyske Zalando.
E-handelsgiganten er vokset og snupper seks procent af alle handler. Dermed er Zalando større end Matas, nemlig.com og H&M tilsammen.
”Det er ikke nogen overraskelse, at Zalando igen topper listen, og man må bare lette på hatten over deres gennemslagskraft. Det er imponerende,” siger Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.
Hos Zalando bliver nyheden ikke overraskende modtaget med glæde - og en kommentar om, at man ikke har toppet endnu:
”2022 markerer Zalandos 10 års jubilæum i Danmark - et marked, der er vigtigt for os. Hos Zalando har vi en passion for at opbygge stærke brandpartnerskaber og gøre det muligt for brands at inspirere publikum med deres produkter og historier. For eksempel vil partnerskabet med Highsnobiety gøre det muligt for os at eksekvere meget hurtigere på vores ambition om at tilbyde den mest relevante og engagerende shoppingoplevelse til vores kunder. Jeg er spændt på at se vores fælles vision blive materialiseret og på at forme fremtiden for modeindhold,” siger Joanna Hummel, direktør for Norden og Baltikum i Zalando.
God dansk repræsentation
Niels Ralund forstår Zalandos glæde, men han havde gerne set, at nogle af de mange Zalando-køb var havnet i danske netbutikker. Han glæder sig dog over, at der trods alt er godt med danske virksomheder på listen.
”Vi skal ikke mange år tilbage, før størstedelen af listen bestod af udenlandske virksomheder, så det er ganske positivt, at mere end halvdelen nu er danske, og at har flere er med helt fremme.”
”Det vidner i mine øjne om, at vi har nogle virkelig dygtige danske netbutikker, som gør det sværere for store udenlandske spillere at komme ind og dominere, som vi ser på andre markeder, hvor eksempelvis Amazon snupper meget store markedsandele,” uddyber e-handelsdirektøren.
Selvom de danske virksomheder er fint repræsenteret på listen, så mangler der faktisk et par stykker i forhold til 2021-listen. Det er dog ikke så overraskende, mener Niels Ralund.
”Handlen i udlandet faldt under coronakrisen. Det hang formentlig sammen med, at forbrugerne gerne ville støtte de danske virksomheder, og at der var stor usikkerhed om leveringerne fra udlandet. Det ser vi mindre grad nu, og det får udlandshandlen til at stige.”
Det er heller ikke videre overraskende, at nemlig.com og Coop.dk har tabt lidt pust, pointerer Niels Ralund.
”Den digitale dagligvarebranche havde stor fremgang under corona, men i 2022 er den gået lidt tilbage, og det påvirker selvfølgelig aktørerne. Det samlede salg er dog stadig højere nu end før corona.”
Det samme gælder Bolig & Have, og det betyder, at Jem & Fix glider ud af den liste, som de tordnede ind på i første halvår 2021.
Den kinesiske e-handelsgigant Wish.com har i mange år ligget højt på listen over de mest anvendte netbutikker. Den forsvandt dog fra listen sidste år, og den har ikke fundet vej tilbage. Det glæder Niels Ralund.
”Vi har i mange år påpeget, at de mange køb hos Wish.com var skidt for både virksomheder, statskasse og forbrugere, fordi Wish.com ikke fulgte reglerne og samtidig solgte farlige og ulovlige produkter. Det betød nye regler, som fjernede nogle af de urimelige fordele ved at handle hos Wish. Det har fået mange til at vælge Wish.com fra, og det er jeg glad for.”
Log ind for at hente E-handelsanalysen