; ;
Gemt

ESG skal være nemt for SMV’er: Få her inspiration til konkrete rapporteringspunkter

02. april 2024

Er din virksomhed en SMV, som skal levere ESG-data til større virksomheder? Eller er din virksomhed stor, og er du i tvivl om, hvilke krav du kan stille til små virksomheder? Læs med her og få inspiration til konkrete punkter i ESG-rapporteringen.

CSRD er trådt i kraft for de største virksomheder, og arbejdet med bæredygtigheds-rapportering er nu nået til et nyt niveau. For de små og mellemstore virksomheder møder i stigende grad krav om at rapportere om bæredygtighed.

Og det største pres for at levere ESG-data kommer fra andre virksomheder. Det fremgår af analysen Alle ombord 2023.

Som følge af de stigende krav til bæredygtighedsrapportering har EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group) udviklet en række frivillige standarder og simple guides for SMV’er, som ikke er rapporteringspligtige.

Det er et skridt på vej mod at prioritere og levere den nødvendige data til kunder og leverandører i værdikæden, banker, myndigheder og andre interessenter.

Hvad kan din virksomhed gøre?
Standarderne inkluderer tre forskellige moduler, som din virksomhed kan bruge som grundlag for jeres bæredygtighedsrapport. Modulerne omfatter følgende:

  • Basic Module
  • Narrative-Policies, Actions and Targets (PAT) Module
  • Business Partners (BP) Module

Basic Module er et godt udgangspunkt for din virksomhed til at komme i gang med bæredygtighedsrapportering, der lever op til de krav, du kan blive mødt af fra dine kunder.

Se her en oversigt over oplysningskravene i Basic Module:

Hvad gør Dansk Erhverv?

Udkastet til de frivillige ESRS’er er lige nu i høring, og din virksomhed har mulighed for at bidrage. Dansk Erhverv opfordrer alle interesserede til at deltage. Der er frist den 21. maj 2024.

Her kan du læse mere om de frivillige standarder.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Ellen Marie Friis Johansen

CSR-chef
Medarbejderprofil
Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Victoria Falck Ewertsen

Studentermedhjælper