; ;
Gemt

Avedøre Holme kan blive et europæisk ”Silicon Valley”

Dansk Erhvervs administrerede direktør Brian Mikkelsen hilser planerne om at udvikle Avedøre Holme yderst velkommen. Holmene har potentiale til at udvikle sig til et internationalt “Silicon Valley” indenfor grønne innovative løsninger, lyder det.

Nyhed

pressemeddelelse 7. november

Ved et pressemøde på Ørsted Værket er planerne for en storstilet udvidelse af erhvervsområdet Avedøre Holme netop blevet fremlagt. Dansk Erhvervs administrerende direktør Brian Mikkelsen erkender klart, at han har svært ved at få armene ned over den gode nyhed.

”Det er intet mindre end en fantastisk nyhed. Etableringen af de ni Holme er et klogt og perspektivrigt projekt, der på alle måder kan være med til både at fastholde og udbygge danske virksomheders og Danmarks stærke internationale position og konkurrenceevne indenfor grønne innovative løsninger på morgendagens globale miljøudfordringer,” siger Brian Mikkelsen.

Et nyt ”Silicon Valley”
Brian Mikkelsen peger på, at Greater Copenhagen med Holmene får et markant internationalt erhvervsområde, der allerede fra i dag betyder, at Greater Copenhagen står klarere og tydeligere i forhold til andre økonomiske byregioner i Nordeuropa som for eksempel Stockholm, Berlin og Amsterdam, når virksomheder og højkvalificeret arbejdskraft skal træffe beslutning om, hvor de skal placere sig eller søge beskæftigelse i fremtiden.

”Holmene kan blive en videnshub, som både virksomheder, viden- og forskningsinstitutioner og højt kvalificeret arbejdskraft vil søge til. Vidensdeling mellem virksomhederne og de ansatte vil kunne ske nemt og umiddelbart og være et fremragende afsæt for udvikling af ny viden, produkter og ydelser. Holmene har simpelthen potentiale til at udvikle sig til et internationalt “Silicon Valley” indenfor grønne innovative løsninger. Det nye Holmene kan blive en vigtig brik i forhold til den digitale omstilling og teknologiske udvikling, som skal sikre, at fremtidens erhverv kommer til at ligge her i landet. Kombinationen af stærke digitale løsninger, grønne energiteknologier og skarpe hoveder bliver guld værd for Danmarks fremtid,” siger Brian Mikkelsen.

Projektet forventes indledt i 2022 og med de første grunde udbudt i 2028.

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef