; ;
Gemt

Bilsalget med lavere fart i juli

Danmarks Statistik har offentliggjort tal for udviklingen i bilsalget frem til og med juli. De nyeste tal viser, at antallet af nyregistrerede biler i juli endte på 18.067, når der tages højde for den normale effekt af sæson – det er 3 pct. færre sammenlignet med juni.

Nyhed

dagens økonomiske kommentar af økonom jonas spendrup meyer

De seneste 3 måneder (maj-juli) lå bilsalget samlet set på knap 55.350 solgte biler, hvilket er et sæsonkorrigeret fald på 2,5 pct. i forhold til perioden februar-april. Overordnet set har de månedlige tal for salget af personbiler faktisk været faldende siden årets start. Selvom bilsalget dermed ikke er helt så højt som tidligere på året, er det værd at huske på, at bilsalget i 2018 stadig ligger på et ret højt niveau. En af forklaringerne på at bilsalget generelt set har været stigende de senere år er, at de privatøkonomiske forudsætninger er positive for tiden. Flere og flere kommer i beskæftigelse, vores lønningerne stiger mere end priserne, friværdierne rundt omkring i danskernes boliger er blevet større – og samlet set taler det for, at danskerne har fået mere luft i økonomien til at købe ny bil. Derudover er registreringsafgiften ad flere omgange blevet lempet de senere år, hvilket også stimulerer bilsalget.

Skal man tage danskernes lyst til at anskaffe sig ny bil, som indikator for det private forbrug samlet set, så peger udviklingen i bilsalget i juli – og i 2018 samlet set – isoleret set ikke i retning af høj vækst i det private forbrug. Men kigger man på niveauet for bilsalget, er der tegn på, at forbrugshumøret hos os danskere fortsat er intakt. Udsigten for bilsalget i resten af 2018 år er også stadigvæk positiv. Set i lyset af at beskæftigelsesopsvinget er rigtig stærkt samtidig med, at vi oplever pæn reallønsfremgang, så er der flere faktorer, der taler for et samlet set pænt bilsalg i år. Bilsalget i 2018 er med andre ord stadig på rette spor.