; ;
Gemt

Dankortforbruget faldt i oktober

Nets har netop offentliggjort forbruget med dankort i oktober. Tallene viste at Dankortforbruget blev 29,5 mia. kr. i oktober. Det er 0,3 pct. lavere end i oktober sidste år.

Nyhed

Dagens økonomiske kommentar den 16. november 2018

Tallene viser desuden, at Dankortomsætningen i oktober er 2,9 pct. lavere end i september, når man tager højde for almindelige sæsonudsving (Dansk Erhverv har sæsonkorrigeret tidsserien). Det er skuffende, at dankortforbruget nu falder. Efter flot fremgang i september havde vi forventet, at fremgangen i dankortforbruget var fortsat ind i oktober, men vi er desværre blevet skuffet.

I årets første 10 måneder kan vi se at forbruget med dankort er 1,7 pct. højere end de tilsvarende 10 måneder sidste år. Det er en fin fremgang, men egentlig også i den lave ende set i lyset af at der i øjeblikket gode forudsætninger for fremgang i det private forbrug. Reallønnen er stigende, beskæftigelsen er rekordhøj og ledigheden er lav. Det er alt samme faktorer, der trækker i retning af øget forbrug herhjemme. Vi er dog samlet set optimistiske mht. væksten i det private forbrug resten af året. Vi forventer at væksten i andet halvår primært kommer til at blive trukket af fremgang i det private forbrug.

Kontakt

Erhvervspolitik & Analyse

Kristian Skriver

Seniorøkonom
Medarbejderprofil