; ;
Gemt

Dansk Erhverv analyse: Hvad vil fremtidens ældre, når de spørges til velfærd?

Velfærdsteknologi, frit valg i ældreplejen, tilkøbsydelser, tættere på børn- og børnebørn? Dansk Erhverv har spurgt fremtidens ældre, der i dag er mellem 60-69 år. Den sker med udsigten til et stadigt aldrende samfund, hvor vi alene inden for de næste ti år bliver 150.000 flere ældre over 80 år.

Nyhed

DANSK ERHVERV | SUNDHED OG VELFÆRD - 31. OKTOBER 2018

I Dansk Erhvervs Perspektiv: De kommende ældres velfærd – forventninger, holdninger og planlægning kan du læse om velfærdsteknologi, frit valg i ældreplejen, tilkøbsydelser og fremtidens ældres ønsker om at bo tættere på børn- og børnebørn

Ældreområdet er en central del af det danske velfærdssamfund og fylder naturligvis meget i den offentlige debat. Ældreområdet har særligt været debatteret i forbindelse med kommunalvalgene og ved kommunernes drøftelser med regeringen om den samlede kommunale økonomi. Det samme forventer vi vil blive tilfældet frem mod det valg til Folketinget, som senest skal afholdes til juni 2019. 

Den offentlige debat er ikke ubegrundet. Den sker med udsigten til et stadigt aldrende samfund, hvor vi alene inden for de næste ti år bliver 150.000 flere ældre over 80 år. Inden 2040 forventes over en halv million at have rundet 80 år. Alle er i store træk enige om, at fremtidens ældre bliver sundere. Det er ubetinget en god ting. Men samlet set betyder det, at vi kan forvente at bruge langt flere penge i morgen, end vi har gjort i dag for blot at opretholde samme serviceniveau som vi ser i dag, selvom hjemmeplejen i disse år undergår en faglig omvæltning til mere hjælp til selvhjælp og rehabilitering. 

Dansk Erhverv er i dag landets største erhvervsorganisation inden for de private og selvejende leverandører af ældrepleje. Det er inden for hjemmeplejen, hvor borgerne har frit valg til selv at vælge mellem kommunen som leverandør eller en godkendt privat virksomhed. Og det er for plejehjem, hvor særligt nye friplejehjem i disse år skyder op lokalt.

Her kan du læse mere om Velfærdsteknologi, frit valg i ældreplejen, tilkøbsydelser og fremtidens ældres ønsker om at bo tættere på børn- og børnebørn.