; ;
Gemt

Dansk Erhverv: Brancherne er nøglen til i udbredelse af FN’s Verdensmål

Regeringen har netop udpeget 17 medlemmer af det nye Råd for Samfundsansvar og Verdensmål. Rådet skal overtage efter Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) og Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst.

Nyhed

Det nye råd skal fremover bl.a. sætte fokus på de muligheder, som FN’s verdensmål rummer for virksomhederne, både når det handler om ansvarlig, bæredygtig produktion og om at inkludere udsatte mennesker på arbejdsmarkedet.

Dansk Erhverv sidder med i rådet, og underdirektør Stine Pilegaard ser frem til arbejdet.

”I Dansk Erhverv ser vi frem til meget spændende og vigtige drøftelser om, hvordan vi fremmer en bæredygtig omstilling. Vi vil gå til arbejdet med et mål om at gøre de internationale retningslinjer og verdensmålene håndgribelige for den store bredde af virksomheder,” siger Stine Pilegaard, som også var medlem af det tidligere Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst. 

Branchefokus når SMV'er
Der har været sagt og skrevet meget om Verdensmålene og det forretningspotentiale, som de udgør for danske virksomheder. Og det er en god start. Men i Dansk Erhverv efterspørges der flere konkrete eksempler - særligt i forhold til de små og mellemstore virksomheder.

”Det er en god start, når store, danske virksomheder går foran med gode eksempler på, hvordan verdensmålene kan indgå i en virksomhedsstrategi. Men vi har brug for flere eksempler fra små og mellemstore danske virksomheder, som arbejder sammen om at løse branchespecifikke udfordringer, eller som har øget deres eksport, skabt adgang til nye markeder, eller udviklet nye, banebrydende og profitable produkter med udgangspunkt i verdensmålene,” siger Stine Pilegaard.

Vejledning med udgangspunkt i brancher
”I Dansk Erhverv mener vi, at vejledning, som er målrettet de individuelle brancher, hjælper medlemmerne til at forstå betydningen af verdensmålene og ikke mindst gribe de muligheder, som målene udgør eksempelvis for nye forretningsmodeller, teknologiske løsninger og tværsektorielle partnerskaber. Netop den tænkning skal vi have udbredt til alle virksomheder, ikke kun de store,” siger Stine Pilegaard.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Stine Pilegaard Jespersen

Underdirektør
Medarbejderprofil