; ;
Gemt

Dansk Erhverv uddeler 400.000 kr. til studierejser

Tre ph.d.-studerende har tilsammen modtaget 400.000 kr. til studierejser af Handelskammerets Understøttelsesfond under Dansk Erhverv.

Nyhed

Nyhed - 31. januar 2020 - Af Kristian Kongensgaard

Fra uddelingen af studierejselegaterne fra Handelskammerets Understøttelsesfond under Dansk Erhverv ses, fra venstre, Claus Jepsen - fondens formand, legatmodtager Marie Louise Kirkegaard - DTU, legatmodtager Cecilie Kampmann - CBS, legatmodtager Nina Frausing Pedersen - CBS, Stine Pilegaard Jespersen - underdirektør for arbejdsmarked, uddannelse og forskning i Dansk Erhverv, samt fondsadministrator Per G. Gotfredsen. (Foto: Jakob Møller).

Studierejselegater fra Handelskammerets Understøttelsesfond
Ph.d.-studerende fra Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business School har modtaget studierejselegater af Handelskammerets Understøttelsesfond under Dansk Erhverv.

Tre ph.d.-studerende har tilsammen modtaget 400.000 kr. 

• Marie Louise Kirkegaard

Marie Louise Kirkegaard, Danmarks Tekniske Universitet - DTU, har fået 150.000 kr. til studier på Université Laval i Quebec City i Canada. Hun skal forske i, hvordan organisatoriske og ledelsesmæssige forskelle på virksomheder påvirker sygefraværet og arbejdsmiljøet - og dermed konkurrenceevne og indtjening. Hun er tilknyttet Danish Crown og tager udgangspunkt i arbejdet på slagterier, men også med øje på virksomheder med andet manuelt arbejde.

”Danmark har en imponerende industri på dette område med både meget dygtige og dedikerede medarbejdere. Robotter er ikke nær så dygtige til at skære helt præcist, og derfor er det vigtigt at passe godt på medarbejderne. Universitetet i Canada repræsenterer den seneste nye og bedst kvalificerede forskning på området,” fortæller Marie Louise Kirkegaard.

• Nina Frausing Pedersen

Nina Frausing Pedersen, Copenhagen Business School - CBS, er tildelt 175.000 kr. til et forskningsophold på Tel Aviv University i Israel. Temaet er digitaliseringen af fremtidens finansielle system. Hun samarbejder med betalingstjenesten Nets.

”Formålet med studierne er at fremme Danmarks konkurrence- og handelsevne inden for finansiel teknologi samt lovgivning af nye betalingssystemer. Blandt andet ved at analysere forbrugernes og butikkernes nye adfærdsmønstre ved brug af digital valuta. I Tel Aviv finder vi et af verdens førende teknologiøkosystemer inden for blockchain,” siger Nina Frausing Pedersen.

• Cecilie Kampmann

Cecilie Kampmann, CBS, fik overrakt et legat på 75.000 kr. til at forske i, hvordan den digitale udvikling påvirker arbejdsrytmer og klassisk arbejdstidsforståelse og giver anledning til nye ledelsesudfordringer. Hun tager udgangspunkt i en undersøgelse af medicinalvirksomheden Lundbeck, og studierne skal foregå på University of London i England.

”Forskningen har hidtil koncentreret sig mest om work/life - balancen mellem arbejdstid og fritid. Men der er også behov for at se på work-work-life-balancen. Samspillet imellem digital teknologi, organisation og arbejdsliv er afgørende i mange danske virksomheder inden for handel, medicin, rådgivning og logistik,” påpeger Cecilie Kampmann.

Stor vægt på praktisk relation til erhvervslivet
Ved overrækkelsen af studierejselegaterne, der fandt sted i Dansk Erhvervs hovedsæde, Børsen i København, sagde formanden for Handelskammerets Understøttelsesfond, Claus Jepsen, blandt andet:
”Formålet med legaterne er at kunne sende dygtige studerende ud i verden, så de kan komme hjem og berige Danmark og danske virksomheder med ny viden. Årets legatmodtagere vidner om, at der ligger en solid og seriøs indsats bag. I fondens bestyrelse har vi lagt stor vægt på den praktiske relation, legatmodtagerne har til erhvervslivet.”