; ;
Gemt

Der skal hurtigst muligt findes en varslingsmodel

20. oktober 2020

Dansk Erhverv er helt enige med vismændene i, at der er et stort behov for en varslingsmodel, hurtigere tests og indførelsen af en klimaafgift. En forudsætning for sidstnævnte er dog, at der følger lempede erhvervsskatter med, lyder det fra Brian Mikkelsen.

I sin netop udgivne rapport slår Det Økonomiske Råd fast, at regeringen bør reducere erhvervslivets og befolkningens usikkerhed ved at fremlægge en plan for hvilke konkrete værktøjer, der kan tages i anvendelse under forskellige smitteforløb.

”Det er Dansk Erhverv helt og aldeles enige i. Vi har længe slået på tromme for indførelsen af netop sådan et tiltag efter inspiration fra Irland og New Zealand. Statsministeren har så også meldt ud, at der arbejdes med netop dette. Det bifalder vi i Dansk Erhverv, og det kan kun gå for langsomt med at få indført dette tiltag,” siger Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen tilføjer, at det også er vigtigt at sikre en hurtigere og mere effektiv smitteopsporing.

”Som overvismand Carl-Johan Dalgaard så rigtigt påpeger, så vil det mindske behovet for restriktioner og eventuelle nedlukninger, som koster både erhvervslivet og samfundet dyrt. Her er et område, som det er dybt nødvendigt at prioritere,” siger Brian Mikkelsen.

Lempede erhvervsskatter er en forudsætning for CO2-afgift
Vismændene anbefaler desuden, at en grøn skattereform bl.a. skal indeholde en ensartet afgift på alle former for udledning af drivhusgasser.

”Dansk Erhverv er enige i, at den mest omkostningseffektive vej til at realisere klimaambitionerne er ved at indføre en generel klimaafgift. Men det er en absolut forudsætning, at der følger lempede erhvervsskatter med, så det ikke bliver dyrere at drive virksomhed i Danmark. Ellers vil der ske det, at virksomheder og arbejdspladser flytter til udlandet som følge af afgiften. Opgaven er at sikre, at virksomhederne får øgede incitamenter til at investere i den grønne omstilling, så Danmark bliver verdens bedste land til at drive og udnytte den grønne omstilling,” siger Brian Mikkelsen.

Dansk Erhverv foreslår i den forbindelse, at selskabsskatten sænkes til 19 procent

Kontakt

Kommunikation & Presse

Lars Ohlsen

Pressechef