; ;
Gemt

Fuld pris for AMU-kursister med videregående uddannelse

Nu skal du betale fuld pris, når din medarbejder har en videregående uddannelse og deltager i AMU.

Nyhed

Dansk Erhverv | PERSONALE - 8. marts 2018

Arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU) er korte erhvervsrettede uddannelser, som har til formål at give ufaglærte og faglærte de kvalifikationer og kompetencer, der er efterspurgte på arbejdsmarkedet.

Der er deltagerbetaling for de enkelte AMU-kurser, og prisen afhænger bl.a. af faget og deltagerens uddannelsesbaggrund. Staten yder tilskud til deltagerbetalingen, når der er tale om faglærte og ufaglærte deltagere. Et AMU-kursus vil for målgruppen normalt koste mellem 118 kr. og 190 kr. pr. dag og kaldes 'normprisen'.

Hvis deltageren har en videregående uddannelse, skal der normalt betales fuld pris for at deltage i et AMU-kursus. Siden den 1. januar 2015 har der kørt en forsøgsordning, som giver kursusdeltagere med en videregående uddannelse, der er afsluttet for mere end 5 år siden og ikke brugt de sidste 5 år, mulighed for at deltage i AMU til samme pris som ufaglærte og faglærte.

Forsøgsordningen er ophørt med udgangen af 2017. Det betyder, at du som arbejdsgiver fremover skal betale fuld pris, hvis du sender en medarbejder på et AMU-kursus og pågældende har en videregående uddannelse.

Efteruddannelse.dk, som administreres af Undervisningsministeriet, er tilpasset, så der nu vises fuld pris for deltagere med videregående uddannelse.