; ;
Gemt

Gratis danskundervisning og udvidet etableringskortsordning

Finansloven byder på gratis danskundervisning for udenlandske medarbejdere og studerende. Samtidig er etableringskortsordningen udvidet for internationale studerende.

Nyhed

Dansk Erhverv | Uddannelse - 21. januar 2020

Finansloven byder på gratis danskundervisning
Den nuværende faste deltagerbetaling på 2.000 kr. pr. modul afskaffes, så danskuddannelse bliver gratis. Depositummet for deltagelse i danskundervisning fastholdes og forhøjes fra i dag 1.250 kr. pr. modul til 2.000 kr. Samtidig skærpes reglerne om tilbagebetaling af depositum, så uberettiget fravær medfører, at tilbagebetalingen af depositum nedsættes. Ændringerne træder i kraft fra 1. juli 2020.

Positivt, at danskundervisning igen bliver gratis
Gebyret, der blev indført sidste år, har fået søgningen til danskkurserne til at styrtdykke. De nuværende ændringer vil bidrage til, at flere gennemfører danskundervisningen. Det kan medvirke til at fastholde udenlandsk arbejdskraft i Danmark.

Har du udenlandske medarbejdere, som gerne vil blive bedre til dansk?
Danskkurser kan afvikles i virksomheden, når det passer ind i jeres hverdag, eller medarbejderne kan følge danskkurser på sprogcentre og -skoler. Der er også mulighed for online sprogkurser. Undervisningen målrettes medarbejdernes behov og skræddersyes til virksomheden.

Læs mere om danskkurserne her: Undervisning på sprogcentre over hele landet – også online.

Udvidet og forbedret etableringskort
Etableringskort er en speciel opholds- og arbejdstilladelse for udlændinge, der ønsker at blive i Danmark og søge job efter endt dansk kandidatuddannelse. Ordningen gælder i højest 2 år. Etableringskortordningen for nyuddannede udlændige bliver udvidet til også at omfatte studerende med en bachelor- eller professionsbachelorgrad. Samtidig udvides jobansøgningsperioden fra 6 måneder til 1 år. Hvis man bliver ansat i en stilling, som er relevant ift. uddannelsen, er der mulighed for at forlænge etableringskortsopholdet med ét ekstra år.

Kontakt

Arbejdsmarked, uddannelse og forskning

Marianne Kragh

Seniorchefkonsulent