; ;
Gemt

Nu lukkes hul i lovgivningen om indsamlinger

Nu lukker politikerne et hul i lovgivningen, så indsamlinger overfor virksomheder fremadrettet bliver omfattet af Lov om Indsamlinger.

Nyhed

Dansk Erhverv | Sundhed og Velfærd - 16. august 2018

Danskerne skal forsat have tillid til, at organisationernes indsamlinger går til formålet. Og virksomhedernes humanitære engagement skal ikke misbruges.

Nu lukker politikerne et hul i lovgivningen, så indsamlinger overfor virksomheder fremadrettet bliver omfattet af Lov om Indsamlinger. Tidligere var det kun indsamlinger rettet mod private, der skulle anmeldes og hvor indsamlingsnævnet havde mulighed for at føre kontrol med om indsamlede penge også går til formålet.

Hos Dansk Erhverv er man tilfredse med lovændringen, der vil betyde dels en større beskyttelse af virksomheder udsat for svindel. For Dansk Erhverv er det derfor helt afgørende, at små- og mellemstore virksomheder nu kan gå ind på en og samme hjemmeside før de donerer penge til velgørenhed og, om en indsamling er godkendt af Indsamlingsnævnet, forklarer Dansk Erhvervs velfærdspolitiske chef, Rasmus Larsen Lindblom, der sidder i Indsamlingsnævnet.

Rasmus Larsen Lindblom peger på, at lovændringen er en ren win-win. Det er godt for virksomhederne, der gerne vil bidrage til velgørenhed, men så sandelig også for civilsamfundets organisationer, patientforeninger m.fl., der alle gør en kæmpe forskel for udsatte grupper. Kun svindlere taber, slutter Rasmus Larsen Lindblom.

Her kan du læse mere om indsamlingsnævnet: http://www.indsamlingsnaevnet.dk/