; ;
Gemt

HUSK fristen for omregistering af IVS’er

27. april 2021

Senest den 15. oktober 2021 skal du have omregisteret dit iværksætterselskab (IVS) til et anpartsselskab (ApS). Overholdes fristen ikke, risikerer du, at dit IVS-selskab bliver tvangsopløst. I den forbindelse afholder Dansk Erhverv et kursus, hvor du kan blive klogere på omregistreringen.  

På Dansk Erhvervs kursus den 6. maj 2021 kan du høre Bech-Bruuns specialister fortælle mere om bl.a. regler og praktik ifm. omregistering af IVS’er, og mere generelt om selskabsformer, ansvar, pligter og frister, samt få råd til at håndtere de praktiske og juridiske udfordringer der følger med at drive virksomhed i selskabsform. Kurset afholdes på Børsen og er som altid gratis for Dansk Erhvervs medlemmer.

Folketinget vedtog lige inden årsskiftet at udskyde fristen for omregistering af IVS-selskaber til ApS-selskaber med 6 måneder, så fristen for omregistering nu er den 15. oktober 2021. Det er ydermere et krav for omregisteringen, at IVS-selskabet har en selskabskapital på mindst 40.000 kr. og at selskabets navn ændres fra iværksætterselskab (IVS) til anpartsselskab (ApS). Har iværksætterselskabet ikke en selskabskapital på 40.000 kr., skal denne forhøjes efter de almindelige regler for kapitalforhøjelser, senest samtidig med omregistreringen.

På Dansk Erhvervs kursus ”virksomhed for begynder” kan du møde specialister fra Bech-Bruuns selskabsretsafdeling, der bl.a. vil give en introduktion til selskabslovens vigtigste regler og en praktisk gennemgang af, hvordan man navigerer og gennemfører registreringer på virk.dk, samt dele ud af deres erfaringer fra samarbejdet med iværksættere og SMV’er, herunder de udfordringer de oftest bliver spurgt om hjælp til.

Kurset afholdes på Børsen og er som altid gratis for Dansk Erhvervs medlemmer. Tilmelding kan ske via dette link: Virksomhed for begyndere (danskerhverv.dk).

Du kan læse mere om fristen for omregistering af iværksætterselskaber og den politiske aftale bag via dette link: Fra IVS til ApS? Det bliver lettere med nye regler (danskerhverv.dk).

Kontakt

Handel

Tina Buur Johnsen

Chefkonsulent
Medarbejderprofil